Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá syčení.?

Ahoj nedávno sem si koupiila agamu vousatou,(měsíční mládě)ze zverimexu,ale slečna byla velice milá a řekla mi že nikde nemohla sehnat mládě tak to sehnala přes známího takže od chovatele,Jinak u nás ve zverimexu do kterého chodím se zvířaty zacházejí slušně a to se mi líbí,Tak zpátky k tématu,Mám jí doma okolo 14dní hnedka ten den začla žrát a zabydlela se,Jenže tětka asi 2dny když si jí chci pohladit a nebo jí vykoupat,aby nebyla dehydratovaná(jinak kropím jí 2×denně) tak na mě jako otevírá tlamičku a začla dokonce i sičet jako had,Bojím se aby mě nekousla sem začínající chovatel nevím co by to mohlo být.?Jeslti třeba ještě nemám na ní šahat když ej malinká,ale z pinzety žere a nebojí se.Jinak mám akvárium dočasné,počítám tak za 2měsíce jí koupím mé vyhlídlé terárium a časem pořídím i kamaráda,Mám UVB i UVA záření střídám to UVA Záření dávám ráno aby se to tam vyhřálo a odpolko UVB a ještě bodobou žárovku 40W jinak uvb zážení má asi okolo 25W prej to má stačit stálo mě 539,-kč a UVA 75W za 120,-kč.Jinaks e chci zeptat proč mi nežere čínské zelí a jablíčko.?zelí sme měla nasekané na kousky v misce a tak sme jí to tam nechala chvili a potom sme jí to vyndala(Mamka se totiš o ní bojí:-DTak jestli by jste mi ještě mohly něco poradit,chovatelé budu moc ráda za vaše rady.Děkuji moc S Pozdravem Dominika
Změna předmětu, původně: Agama vousatá sičení.? (halapremek)

Předmět Autor Datum
- nevim co je to UVA, UVB predpokladam klasicka zarivka dle vykonu (nebo "usporka"? http://www.livef…
lucifer 05.02.2009 10:41
lucifer
Jo takhle sme to chtěla říci úsporná,Jo jasně,jenže mamka má kamarádku a ty chovaj taky doma agamy a…
Dominika 05.02.2009 10:59
Dominika
šplhá protoze je zvedava a seznamuje se s novym prostredim. Vodu i zeleninu do misticek, vyborne se…
lucifer 05.02.2009 11:48
lucifer
Davej ji zeleninu nastrouhanou na mensich slzickach na struhadle, moje maji rady mrkvu i jablko, oku…
bajunka 05.02.2009 19:36
bajunka
zdar,nedávno jsem to tu psal:-D,zkus žížaly,slimáky,naklíčenou čočku,dej rozkvést barborku někde si…
West day1-pošuk 05.02.2009 19:56
West day1-pošuk
u nas je to spravne oharek, ale rikam mu okurek:-D a nevdela sem ze agamy zerou slimaky, prej sou hn… poslední
bajunka 05.02.2009 21:57
bajunka

- nevim co je to UVA, UVB predpokladam klasicka zarivka dle vykonu (nebo "usporka"? http://www.livefoodsbypost.co.uk/ekmps/shops/thepi nkskink/images/compact_bulbs_50.jpg )= nechat svitit cely den (a tak aby k tomu mohla agamka cim bliz, jsou to prachmizerne zdroje UV) + tu bodovku, to bude dle mne dohromady stacit. Pozor na teplotu, v prostoru tech cca. 30°C, ne o moc vic.

- syci protoze se boji, neni to krecek nebo kocka - neoceni tahani mimo sve prostredi. Nestresovat, postupne si zvykne na kontakt. Nekterym to trva i nekolik mesicu. Koupat se nemusi a mladata ani moc nedoporucuji - bohate staci denne rosit. Velke - dospele se muzou vykoupat pred svlikanim, nebo kdyz maj zacpu. Nektere maji vodu rady/nektere ji nesnasi.

- "zelene" mladata obvykle moc nezerou, ale je to individualni. Je dobre jim nechavat vzdy neco cerstveho nakrajeneho v misce (salat, mrkev, od jara do podzimu listy pampelisky) at si muze vzit kdyz bude mit chut - pokud ne, nic se nedeje.

Jo takhle sme to chtěla říci úsporná,Jo jasně,jenže mamka má kamarádku a ty chovaj taky doma agamy a svítí jim jen tou UVB 2hod.denně jinak UVA celý den tak já teda nevím.?V terárku je Okolo 32Stupňů,
Dobře Ale slečna jí vzala do rky normálně a přidržovala jí jen ocásek aby nespadla a já sí měla taky párkrát v ruce skoro každej den si jí aspon jednou pohladím jen nevím co to do ní vlítlo že najednou syčí,Jako na kontakt je zvyklá si myslím teda zvyká si,já jí koupala jen jednou a to bumbala v lavoru asi minutku..:-D
Dobře a tak mám to zkusit jí třeba dát do misky nějákou zeleninu.?Jo a mám jí to dát jako mám vodu od uzavírátka od zavařeniny aby se k tomu mohla dostat.?A myslíš si že si zvykne a začne i přijímat zeleninu.?
Jo a ještě se chci zeptat proč furt šplhá po tom skle.?:-)

šplhá protoze je zvedava a seznamuje se s novym prostredim. Vodu i zeleninu do misticek, vyborne se hodi takove ty z palene hliny pod male kvetinace ( k mání za par šušňů v Hypernove treba). Tu "UV-B" usporku nechat svitit normalne 11-12 hodin denne, neprepinat/nevypinat. K tomu bodovou zarovku takoveho vykonu aby teplota v terarku nelezla nejak moc pres 30°C (32 jeste jde, pokud si muze - kdyby chtela - najit i chladnejsi misto) a nic dalsiho neni potreba.

ad. plachost - jak jsem psal, postupne si zvykne, zatim bych zadnou vetsi manipulaci s ni nedoporucoval, netahat mimo terarko a doprat ji klid.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru