Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gonyosoma oxycephala - Chová niekto tohoto hada...?

No tak tymto by som si taky isty nebol, pred nedavnom som videl reportaz z jedneho juhoamerickeho ostrova, kde po zavleceni Boa c. bolo do par rokov utrum vsetkym teplokrvnym zivocichom, ktore do vtedy na tomto dost rozsiahlom ostrove zili.
Samozřejmě toto je poněkud nepřirozená záležitost, pokud vím, tak mi lidé to umíme mnohem rychleji a vlastně pokud si vzpomínám, tak ty hroznýše tam zavlekli při nějakém natáčení filmu právě lidé. Ostrovní ekosystémy jsou ovšem mnohem zranitelněkší (čím menší tím zranitelnější) a otázkou je, kolik vlastně těch teplokrevných bylo původních a kolik také zavlečených...ale to nemá s touhle diskuzí moc co do činění, nacházet extrémní příklady mi nepřipadá o mnoho lepší než to mé "slovíčkaření".
Samozřejmě to nebude 6 myší týdně, ale třeba jen dvě stromové krysy za 2-3 týdny...

No ale to nieje 6 mysi kazdy tyzden, toto je odpoved ako, keby vonku neprsalo, tak by bolo sucho.
Nevím, co tím chtěl básník říct... Já si opravdu myslím, že hlodavci se množí poměrně rychleji než gonyosomy a nemusí jich být spořádáno tolik, pokud jsou větší.

Vynechanim ovulacie som myslel vynechanie oplodnenia ovulacie,
Ale to jsem vysvětloval, většina hadů s několikačetnou ovulací za sezónu nemusí být oplodněna pokaždé a přesto tvoří plodné snůšky (zadržené sperma) a tomu se nezabrání. A nebo ještě hůře, mohou po několika oplozených snůškách tvořit další neoplozené, což je pro samici nebezpečnější. To ji raději budu dostatečně energeticky zásobovat, aby to zvládla i s více snůškami.

Podle tebe ovulují gonyosomy třikrát, ale ne vždy jsou oplodněny, což pravda být může, ale v místě, kde je jich dostatek a je to úživný biotop k tomu důvod není. Existují pojmy jako hustota populace, která se udržuje podle úživnosti lokality a věř, že kde je hodně gonyosom je i hodně jejích predátorů, takže se ty tři snůšky opravdu hodí... Opakuji to nejméně podruhé - jedná se o reprodukční strategii - několik menších snůšek za rok zvyšuje pravděpodobnost, že alespoň nějaká zůstane po poměrně dlouhou inkubační dobu bez povšimnutí (což se rovná v tropech téměř zázraku), proto je vlastně nesmyslné snažit se počet snůšek omezovat, je to nesmyslné z pohledu druhu, který se snaží dlouhodobě přežít a přizpůsobil tomu svoji rozmnožovací taktiku - více snůšek (po relativně krátké březosti) za cenu delší inkubace. A nemělo by logiku, kdyby těch snůšek bylo méně než samice zvládne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny