Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Cvrčci-mohou být mládí pokupě se starýma?

Zdravím chystám se si založit chov cvrčků nechci jich mít moc tak pro 3 gekončíky a chci se zeptat Jestli můžu mít subsrát s vajičky i potom vylíhlé prcky ve stejné bedně jako mám dospělce...na netu jsem viděl že měl kdosi 3 krabice-1.inkubátor 2.odchovna 3. dospělci a já bych se rád zeptal jestli nevadí mít vše pokupě a jaké cvrčky je nejvhodnější chovat - popřípadě co dělat když utečou

díky předem váš věrný a stále otravující redwolf :-D

jo a já hlava skopová jsem se zapomněl zaptat jak vyřešit topení jestli je vůbec třeba

Předmět Autor Datum
no ked ich budes chovat spolu tak sa priprav na straty, su to nechutny kanibali :) a co sa tyka vyhr…
AAA 10.02.2009 16:28
AAA
To rozdělení asi není pro nic za nic ;-) nejlepší je to vážně rozdělit a na různá vývojová stadia, n…
Ginza 10.02.2009 17:10
Ginza
No tak abych s nimi uživil 3 gekončíky noční jich bude ... Ok dík za info. Ještě se kouknu na net...…
redwolf 10.02.2009 17:23
redwolf
jojo tak je to taky možný řešit. Jak vyčistit? Nejjednodušší je asi dát naspod starý noviny nebo pap…
Ginza 10.02.2009 17:46
Ginza
A jak máš vyřešený ten kabel v polystyrenu nějak si to nemůžu vybavit mohl bys hodit foto? a ten pol…
redwolf 10.02.2009 17:52
redwolf
Nee nepopálí, kabel mám slabej, 15W, ale každej polystyren snáší teplotu trocha jinak. Fotky hodím t…
Ginza 10.02.2009 18:16
Ginza
Jasně jasně chápu a díky moc za rady ;-) Respekt :-D
redwolf 10.02.2009 18:29
redwolf
Není vůbec za co, časem si spoustu věcí podchytíš sám :-)
Ginza 10.02.2009 18:59
Ginza
když uteče cvrček .. tak se prej da zabit moukou a kypřícím preškem ... funguje to i na švaba?? Cvrč…
Zarel 10.02.2009 20:58
Zarel
Mno cvrček stepní a švábi (jestli myslíš B. Dubia) dlouho v pokojových podmínkách nevydrží. Pokud ut… poslední
Ginza 10.02.2009 21:22
Ginza

To rozdělení asi není pro nic za nic ;-) nejlepší je to vážně rozdělit a na různá vývojová stadia, někdo to rozděluje na 5, já používám 4 (1. nádoba se substrátem a vylíhlími jeddinci-mikro, 2. malí cvrčci - to mám hlavně kvůli chamíkovi a gekonům, 3. Středně velký - subadulti, 4. Dospělci s kladištěm), ale záleží to na tobě, jak ti to vyhovuje a kolik jich zkrmíš. Pro 1-2 ještěry asi nemá cenu zakládat takovejhle chov. Kanibalismus se neprojevuje, pokud mají dostatek čerstvé a pestré stravy, ale když jsem na kladišti neměl muší pletivo, tak dospělci vyhrabávali vajíčka. Ohledně těch druhů, ptal jsem se u nás v kabinetě i tady na poradně a asi stepní a domácí. Domácí líp snáší nižší teploty, ale je náchylnější na nemoci. Stepní/banánovej tolik necvrká, nesmrdí a při správné teplotě se množí dokonce rychlejc, než domácí a co tak vím, tak ještěrkám moc chutná. Pokud ti uteče stepní, tak by neměl být problém, dlouho než pár dní by neměl přežít, ale nevím, ještě mi neutek, jenom vím, že domácí když mi utekl, tak žil týden, dokud jsem ho nechytl. Dvouskvrní docela dost smrdí, tudíž nejsou pro mazlíčky tak chutní. Topení mám řešený topným kabelem v polystyrenu, na kterým mám postavený nádoby se cvrkama. Při pokojové teplotě se množí pomalejc mno, pro zastavení vývoje je stačí šoupnout do ledničky (dělám vždycky, když s něma potřebuju manipulovat). Dotazy?:-D

No tak abych s nimi uživil 3 gekončíky noční jich bude ... Ok dík za info. Ještě se kouknu na net... A nebylo by možno to vyřešit takto : 1. inkubátor 2. malí cvrčci 3. subadulti a dospělci a taky se chci zeptat jak vyčisit bedny od výkalů abych nijak nepozabíjel a neporanil cvčky to samé jak je přemístit z bedny do bedny?

jojo tak je to taky možný řešit. Jak vyčistit? Nejjednodušší je asi dát naspod starý noviny nebo pap. ubrousky a ty pak vždycky vyměnit ;-) a přemístit?Před manipulací je hodím do ledničky, tam se zpomalí a nejsou tak čilí nebo když nestíhám, tak za okno (pozor ať je nezabiješ) a pka normálně, přesypávám, pokud chceš mít pojistku, tak s nima manipuluj ve vaně. Když třídím tak beru do ruk, maximálně pinzeta.

Nee nepopálí, kabel mám slabej, 15W, ale každej polystyren snáší teplotu trocha jinak. Fotky hodím třeba později, za 1. teĎ nemám foťák a za 2. teď přežívám jen na netbooku, stolní pc je v servisu.
Zkusím ti to popsat. Vezmeš polystyrenovou desku, vyřízneš do ní žlábek, třeba ve tvaru sinusoidy, aby byl kabel rozvnoměrně rozmístěnej, a normálně do toho žlábku dáš kabel (musíš ten polystyren z toho žlábku vydloubat :-) jestli mě chápeš ;-) kabel musí být zapuštěnej v polystyrenu, v žlábku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru