Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kroucení hlavou

docela zajímavé teorie, ale vzhledem dlouhodobému používání cypřiše spoustou špičkových chovatelů po celém světě o tom pochybuji (u mulče bych tomu věřil a nikdy bych ho do terária nedal)
Uroboros má pravdu v tom, že se většinou jedná o otravy, např. snad všechny přípravky proti roztočům jsou ve větších koncentracích velmi nebezpečné, stejně jako jejich kombinace (proto nikdy nekombinovat dva druhy insekticidů).

Ještě zde, ale nebyla zmíněna jedna dosti pravděpodobná varianta, a to vrozená vada. Tyto neurologické poruchy mohou být geneticky zakódované, paradoxní je, že se většinou projeví až u subadultů (cca dvouletá zvířata). Tato porucha provází některé barevné mutace např. Spider u regín. Tato porucha se může dál geneticky prohlubovat (kombinace Spider * Spider je pro potomstvo letální), stejně tak ji lze rozmělnit, což se potvrdilo u kobercovek, kde se ji křížením s jinými poddruhy podařilo vcelku vymýtit. Pokud se tento problém vyskytl v chovu hodnýšů, může se nevědomky šířit dál a imbreeding tomu napomáhá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny