Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bílí roztoči u sklípkanů

Ahoj nebo dorý den . Po tom co mi loni zemřel kamarád tak u mne skončili jeho čtyři sklípkani . Teď se mi u nich objevili malí bílí roztoči , často plavou i na misce s vodou . Jako substrát používám lignocel. Přesto , že zbytky cvrčků pravidelně uklízím tak tam prostě jsou . Chtěl bych se prosím zeptat jestli mouhou být pro pavouky nějak nebezpeční , nebo je to běžné a nemám si s tím dělat starosti . Předem děkuji a nashledanou Tomáš Chaluš.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky jsem zjistil že je tam mám,a rozlezli se do okolních terárií,a v počtu co mám,by bylo docela ho… nový
Jirka tp 30.04.2012 17:19
Jirka tp
Dobry den tohle psal jeden chovatel a prej jeto supr koupit dravy rostoče a oni zlikviduji ty skodli… poslední
ESO.cz 15.02.2020 23:36
ESO.cz

Taky jsem zjistil že je tam mám,a rozlezli se do okolních terárií,a v počtu co mám,by bylo docela hodně náročné vše vyměnit.Dostali se tam asi s potravou,a to asi s moučnými červy a cvrčky. Zjistil jsem,že jsem měl nějaké u močných červů,tak jsem je všechny zlikvidoval,a pak u Zophobapsů,na nich byli úplní oblezlí,tím že byli zahrabaní v substrátu,tak jsem to zjistil pozdě.Podle mě se udělali na jablku,které si tam zahrabali,a bylo obalené timahle bílými potvorami,vypadají jako malá půlmilimetrová klíšťata.Pavouky mi zatím nezabili.

Dobry den tohle psal jeden chovatel a prej jeto supr koupit dravy rostoče a oni zlikviduji ty skodlivy:
[/http://farm4.static.flickr.com/3307/3489204085_a3f53c413b_o.jpg]
Nedávno jsem objevil v jednom ze svých terárek roztoče. Četl jsem, že někteří roztoči žijí v symbióze se sklípkany, a naopak, že spíše pavoukům pomáhají. Podle fotky jsem zjistil, že by se mohlo jednat o Hypoaspis predatory. Na různých fórech jsem četl, že se používají proti právě parazitujícím roztočům, kteří se živí sklípkanem. A někteří tyto parazity používají, aby se zbavili roztočů, kteří hodují na pavoukovi, či jiných terarijních zvířatech. Jestli je to opravdu tento roztoč, může mi někdo potvrdit, že se jedná o tento druh, nebo mi říct osobní zkušenosti? Párkrát se mi stalo, že mi tam létali mušky, tak se nedivím, že se živili právě tímto hmyzem či larvami. Něco jsem našel i na tomto fórum: http://arachnoboards.com/threads/hypoaspis-predatory-mites.152351/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru