Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agresivita u krajty královské

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat: Před cca 10 dny jsme si pořídili krajtu královskou. Když jsme ji přivezli byla celkem zvědavá, ale bylo vidět, že se trochu bojí. Po 3 dnech si vzala myš, tak jsme ji nechali trávit a neotravovali jsme ji, ale od té doby je hrozně agresivní, když ji chceme vyndat z terária. Prakticky hned jak se otevře terárium se stáčí do smyčky. Je možné, že je to stále ještě stresem z nového prostředí? Rozhodně ji nerušíme nijak často a vypadá, že si na nové prostředí zvykla dobře. Tak co s tím?
Ještě bych chtěla napsat, že jsem si pečlivě prostudovala všechny články o krajtách tady i další literaturu než jsem si ji pořídila. Ale pro krajtu jsme se rozhodli hlavně pro její údajně mírnou povahu, tak nás tohle překvapilo. Budu ráda, pokud mi poradíte. Díky

Předmět Autor Datum
Nejspíš to může být pořád stresem, ale taky může mít agresivní povahu, hold každej je jinej i u hadů…
grohy 17.02.2009 22:17
grohy
No on je problém v tom, že mám terárium s pozadím, které je jako skála. Ona si tm našla úkryt a poku…
Zajdulka 17.02.2009 22:21
Zajdulka
pokud kouse tak 1.bud neni zvykla na manipulaci, nebo uz takova bude furt parkrat ji zkus vzit az vy…
zfhk 18.02.2009 07:12
zfhk
Týden je poměrně krátká doba na "zkrocení" hada,navíc jak dotyčná píše má ji jen cca 10dní,tak že as…
Filip-jinde 18.02.2009 10:29
Filip-jinde
Me tohle delala ze zacatku, kdyz jsem ji mel prvni tyden, ale po nakrmeni byla hodna, teda kdyz uz n…
Jenda.k 18.02.2009 08:00
Jenda.k
No zkusíme ji na manipulaci zvyknout. Uvidíme jak to půjde. On ji navíc dostal syn k narozeninám ( i…
Zajdulka 18.02.2009 08:50
Zajdulka
Pokud ji máte teprv 10 dní,tak bych jí nechal ještě v klidu at´ si pořádně zvykne a zabydlí se...Úkr…
Filip 18.02.2009 10:22
Filip
Hm, tak náš další pokus vyndat ji z terária skončil neúspěchem. Nejenom že vystartovala, ale proskoč…
Zajdulka 18.02.2009 16:24
Zajdulka
Zatím z toho nebuďte smutní. Dopřejte ji čas. Když jsem pořizoval prvního hada, tak jsme ho první mě…
maku 18.02.2009 16:53
maku
V případě, že trváte na kontaktu, lepší je pořídit si hák, hákem vyndat a mimo terárko jsou už větši…
filosofemgt 18.02.2009 18:35
filosofemgt
http://www.facebook.com/pages/Krajta-kr%C3%A1lovsk %C3%A1-python-regius/574543089240935 Stránka pro…
krajta královská - p 27.01.2013 18:33
krajta královská - p
Ahoj, tak ja se přidávám k těm, co říkají, ať vydržíte ;) :D hlavně být v pohodě...a NEBÁT SE, při m…
Ina 27.01.2013 19:22
Ina
Všimla jste si data příspěvku na který reagujete? :-D
Ivoš 27.01.2013 19:27
Ivoš
I tací lidé jsou.Příkladem jsou reakce člověka na vlákna s Ježkem bělobřichým. poslední
m6 27.01.2013 23:00
m6

Nejspíš to může být pořád stresem, ale taky může mít agresivní povahu, hold každej je jinej i u hadů. Ale pokud je to mládě tak by se mohla dát trochu ochočit. Hlavně když kousne nedávat najevo že zvítězila, prostě si ji vzít a nechat v klidu na rukách, ale hnedka ji nedávat zpět do terárka.

Ostatní mě určitě rádi doplní.

No on je problém v tom, že mám terárium s pozadím, které je jako skála. Ona si tm našla úkryt a pokud je tam, nelze ji vyndat. Prostě se "nafoukne", vzpříčí a nikdo ji tam odsud nedostane :-( Je jí 9 měsíců. Taky bych ji radši krmila mimo terário, ale jak píšu, většinu dne tráví tady.

Týden je poměrně krátká doba na "zkrocení" hada,navíc jak dotyčná píše má ji jen cca 10dní,tak že asi ještě nebude příliš zabydlená ...Dal bych tomu více času.Můj Boa se zklidnil cca až tak po půl roce...

Me tohle delala ze zacatku, kdyz jsem ji mel prvni tyden, ale po nakrmeni byla hodna, teda kdyz uz nemela hlad, ale naucil jsem ji, ze kdyz ji saham do teraria, tak mam ruce myte mydlem a je hodna a muzu s ni delat co chci, ale jakmile tam strcim neumitou ruku, tak okamzite pripraveny esicko a pripravena na start :))

Pokud ji máte teprv 10 dní,tak bych jí nechal ještě v klidu at´ si pořádně zvykne a zabydlí se...Úkrýt bych jí udělal takový aby jste se kní mohla v klidu dostat a v pohodě jí vytáhnout,tak že tu díru v pozadí bych něčím ucpal a místo toho bych jí do terárka dal nějaký jinný úkryt (korková kůra,květináč atd...)Stalo se mi to taky u regiusky,že byla agresivní když mohla vlézt pod kořen,ale jak mile jsem ji tam znemožnil přístup a udělal ji jinný,tak byla jak beránek ...Jinak chce to pohlídat si před vstupem do tera na co jste před tím sahala,aby jste nebyla cítit nějakými hlodavci atd ...Jak jž někdo psal chce si umýt ruce před manipulací s hadem...Až časem poznáte jakou bude mít povahu,ale myslím si že by se měla zklidtnit pokud se s ní budete zabívat,nemyslím tím ji tahat každý den ven,halvně né po krmení,ale občas jí vytáhnout ...Možná by i pomohlo ji krmit mimo tera,mám s tím dobrou zkušenost u jednoho z mích B.constrictorů.

Hm, tak náš další pokus vyndat ji z terária skončil neúspěchem. Nejenom že vystartovala, ale proskočila prakticky celé terárium. :-( Je vážně hodně agresivní, nenechá si téměř sáhnout do terária. Přijdemi jestli nemá hlad, ale o myši dané do terária nejeví zájem.

Zatím z toho nebuďte smutní. Dopřejte ji čas. Když jsem pořizoval prvního hada, tak jsme ho první měsíc ani neviděl, pač byl pořád zavrtaný v hlíně. Další exemplář byl sice viděl ale choval se stějně jako Vaše Regiuska. Jakmile překonáte to první období (které je u každého jednotlivce různé), tak věřím, že budete vycházet v naprosté pohodě. Samozřejmě výjimky jsou vždy - už kvůli tomu,aby potrvdily pravidlo, ze?:-) Takže nebyl bych z toho smutný, nechat ji ještě v klidu a pak pomaličku začít hadíka zvykat na přítomnost člověka. Hned ji nevyndavájte - napřed bych ji učil zvykat si na ty nejběžnější věci, jako je otevírání terárka, výměna vody atd... pak bych přistoupil na přímou účast člověka v terárku, např tam v klidu položit ruku, ať si zvykne na pach... az ji bude vase pritomnost nechavat chladnou, tak na ni muzete lehce polozit ruku a nic ji nedelat... kdyz s ni budete mit trpělivost, tak jsme si jist, ze za par tydnu bude v klidu.

Ahoj, tak ja se přidávám k těm, co říkají, ať vydržíte ;) :D hlavně být v pohodě...a NEBÁT SE, při manipulaci nebo vytahování dělat rázné pohyby - ne ale rychlé, no prostě neváhat a opatrně ji čapnout za hlavou :) nejlíp když leží a nevnímá..terárium otvírat tak, aby si toho nevšimla, pokud to jde...nebo nechat otevřený terárium a až si nebude všímat, tak ji zkusit opatrně vzít..pokud se bojíte kousnutí, doporučím si vzít rukavice...když sem se bála svýho agresivního hada, tak v rukavicich jsem si byla daleko jistejsi :D musim rict ze uz se uplne zklidnil, takze rukavice pouzivam akorad tak na myši :D jinak bych tomu nechala čas..klidně měsic...muže to byt klidně stresem z novyho prostředi...hlavně aby tam měla všechny potřebné podmínky...věřím, že se zklidní...a bude to milááček :) hlavne se nebát :) to vím z vlastní zkušenosti...kdyz sem se bala, tak si můj had delal co chce a pěkně u toho syčel :D no a pak sem se bát přestala a jak to najednou šlo :D tak držím pěsti

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru