Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kolik ste dali za své hroznýše

Vzhledem k minimálnímu množství přeživších mláďat v přírodě do pohlavní dospělosti je opravdu poměrně malá pravděpodobnost, že se setkají dvě dospělá mláďata opačného pohlaví ze stejného vrhu. Pokud už to bude jiný vrh stejné samice, tak opět s velkou pravděpodobností budou mít jiného otce (a naopak). Navíc pokud se to stane, tak zcela jistě ne opakovaně a vždy se do toho přimíchá nějaký jiný jedinec. Pokud by populace byla tak malá, že by se to stávalo pravidlem, tak by zřejmě mohlo nastat několik scénářů (nebo jejich kombinace) -
1. populace bude tak malá, že může dojít k jejímu vyhynutí ať v důsledku predace (přirozené, nepřirozené), tak antropogennímu působení (takřka vždy negativní) atd.
2. v populaci se může častěji projevit nějaký recesivní gen, což povede buď k projevu některé genetické vady, která ovlivní životaschopnost populace, nebo k některým méně běžným kresebným a barevným odchylkám, případně to může v extrému vyústit až k vývoji nové formy, poddruhu nebo druhu (především situace u izolovaných populací s nemožností komunikace s jinými příslušníky druhu - malé vzdálené ostrovy nebo izolované populace daleko od souvislého rozšíření druhu atd.).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny