Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výjimka Testudo

1/ Výjimku zpravidla nedostanete na doživotí zvířete, ale jen na omezenou dobu, vypíšu vám jak to bylo posledních pár let.
r. 2005 byly vydány výjimky na neomezenou dobu (nevím, zda nedošlo k následné úpravě)
r. 2006 s platností na 3 měsíce a jednu obchodní transakci
r. 2008 zjara, na dobu jednoho roku a tři obchodní transakce.

Výjimka není žádný patent na chov, je to doslova "Výjimka ze zákazu obchodní činnosti" jinak nic a slouží pro vlastní prodej.
Je pravda, že pravděpodobnost udělení výjimky pro odchovy se zvyšuje tím, že rodiče mají nebo měli kdysi platnou výjimku, ale ne proto, že by ji měli, ale proto, že když už ji jednou dostali tak jejich původ je známý a prověřený. V mém chovu jsou zvířata, která nikdy žádnou výjimku neměla, ale jejich původ je známý, ověřený a jejich mláďata tudíž výjimku pravidelně dostávají.
2/

A to, ze kdyz ke ve skupine jakykoliv jedinec bez vyjimky, tak mladata od samice s vyjimkou nedostanou vyjimku, to se mi zda jako blbost. Ale verim vam.
Tak to není, správně je to takto, pokud je v chovné skupině jedinec jehož původ není znám, nebo je pochybný. Výjimka s tím nemá co dělat.
3/ Pokud jediné zvíře ze skupiny bude neznámého původu výjimku na mladé nedostanete, pokud neprokážete že je vyloučeno aby tento jedinec byl jedním s rodičů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny