Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výjimka Testudo

Nerad bych to zamotával, ale zvíře s písmenem P se množit může, pokud AOPK nedojde k závěru že to P je tam z nějakého důvodu rozporovatelné, což ve vašem případě bohužel je, z důvodu pozdního nahlášení k registraci. Úřad bere v úvahu možnost, že želva byla získána až po roce 1997 a že údaje jsou podvržené. Samozřejmě jen se snažím objasnit postup úřadu, neobviňuji. Z pohledu úřadu je tedy postup správný a přesně podle platných zákonů.
Pochybuji, že likvidace vajec je nějak dojme, je to sice kapku schizofrenní situace, ale zákon s ní nijak nepočítá, pokud vím. Pouze říká že úmyslné poškození jakékoliv vývojové fáze ohroženého živočicha je hanbatá a nepřípustná činnost.
Snad by postupem let mohla být tvrdost zákona kapku otupena a zohledněny podobné situace, ale zatím pochybuji že je naděje.
Chtěl bych upozornit, že spolupráce, dohoda a snaha po dobrém najít řešení, je vždy účinnější než nějaká rebélie, pokud ta rebélie přichází pozdě. Ačkoliv to nemusí být na první pohled patrné, na AOPK jsou povětšinou lidé rozumní a je možné, že řešení se najde. Počítejte ale s tím, že vždy budou postupovat podle zákona, ať už je jakkoliv zvláštní a ani jim se kolikrát nemusí ve všech bodech zdát úplně košer. Tak držím palce.
Pokud by se podařilo sehnat více takto postižených chovatelů, založilo se OS tak by šance na úpravu byla reálnější v přímé úměře tomu, jak nereálné je něco takového v ČR založit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny