Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výjimka Testudo

Omlouvám se, ale dostal jsem se sem až po nějaké době a se zájmem jsem si celou tuhle diskusi přečetl. Není mi však z formálního hlediska jasná jedna věc:

Jak je možné, že někdo může dostat pokutu po pěti letech i přesto, že byla porušena podmínka včasné registrace zvířete, tedy správní úkon, na jehož promlčení by se měla (?) vztahovat pouze dvouletá promlčecí lhůta! Lze to z formálního hlediska vůbec pokutu takto vyměřit nebo se jednalo jen o Vaši "dobrovolnou" platbu z důvodu minimalizace problémů? Po udělení pokuty a jejím zalacení není možné za stejnou věc opakovaně sankcionovat, tedy ani odebrat v budoucnu zvíře. Stejně si však myslím, že v takovém případě je udělení dodatečné pokuty neoprávněné, protože o tomto činu (nahlášení) se úředně vědělo více než dva roky!

Samozřejmě ten zákon je nedokonalý a říká, že registrační list fakticky neřeší původ zvířete. Současná novela naštěstí (zatím) v sobě obsahuje bod, v němž se říká, že registrační list prokazuje původ zvířete (nebo tak nějak), takže doufejme, že to tam zůstane.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny