Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený - info do začátku

Dobry den, o vikendu sme s pritelkyni byli koupit terarium EXO TERRA, zarivku UVB 60W,koren atd, vybaveni, chtel jsem se zeptat protoze nekdo uvadi rozdilne informace, jak casto sviti leguanovi v terariu,kolik ma mit stupnu v terariu, kolik ma mit % vlhkosti vzduchu, sviti i v noci nebo koupit nejakou zarivku nebo zarovku i na noc? a muze jist hlavkove zeli, nebo bile zeli, nebo cinske zeli, nekdo totiz uvadi zeli vubec, nekdo ano ale ne cinske. prosim tedy o radu co a jak, abych mu neublizil. dekuji predem
Změna předmětu, původně: CO A JAK ZE ZACATKU (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak si mě pepé předběhnul o minutu přesne tohle jsem chtěl napsat také. nový
jakubsawyer 23.02.2009 16:52
jakubsawyer
http://www.aukro.cz/item562952761_terarium_z_masiv niho_dreva_180x90x160_cm.html bude mu to stacit… nový
Bellemare 23.02.2009 16:59
Bellemare
Tento rozměr by mohl stačit i dospělému.Osobně bych volil nejdříve menší,ale i toto by šlo,s tím že… nový
Pepé 23.02.2009 17:06
Pepé
Já bych tak malýho legoše do něj zatím nedával (do terárka těch rozměrů z aukra). A když už, tak urč… nový
MadMike 23.02.2009 18:07
MadMike
Tak ted fakt nevim, staci mu teda zatim tera o velikosti 60x45x45 v-s-h??? nový
Bellemare 24.02.2009 19:07
Bellemare
nestačí poslední
Pepé 24.02.2009 20:00
Pepé

Tento rozměr by mohl stačit i dospělému.Osobně bych volil nejdříve menší,ale i toto by šlo,s tím že by se mu muselo dopřát dosti úkrytů(kytky a dosti zavětvit).A nebo ho prozatímně rozdělit a s rostoucí velikostí pak dopřát prostor celý.V takto velkém by ze začátku mohl býti dosti plachý a měl by jsi problém se socializací.

Já bych tak malýho legoše do něj zatím nedával (do terárka těch rozměrů z aukra). A když už, tak určitě bez úkrytů nebo jen s jedním úkrytem třeba za nějakou rostlinou odkud se bude dát v pohodě vytáhnout - zní to možná drasticky, ale "léčba šokem" se mi u nově příchozích mláďat osvědčila nejlíp - daleko dřív se pak aklimatizují, začnou žrát a všeobecně manipulace je pro ně čím dál tím míň stresující, až uplně vymizí. Jinak souhlas s pepem.

Osvětlení - mrkni na tabulku a popis UV zdrojů tady v článcích, možná získáš alepsoň trošku lepší přehled co se týče zdrojů UV. Ovšem je to jen jedna část aspektů světla, všeobecně se dá říct, že čím intenzivnější světlo, tím samozřejmě líp.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru