Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chronické dýchací potíže u agamy vousaté

Nekdy loni jsem resil problemy s agamou nejaka infekce dychacich cest - tady:
http://tera.poradna.net/q/view/39326-agama-vousata -problem-s-dychanim-chropteni-nesetkali-jste-se-s- necim-podobnym

- slo o samce, ktery je po preleceni antibiotiky doted uplne v pohode, zadny problem. Mam ale pocit ze slop o neco prenosneho, neb od te doby meli podobne priznaky dve samice. Obe taky prelecene antibiotiky, jedna z nich je v poradku, ale druhe se ta nemoc (nebo - stejne priznaky) porad vraci. Je uz 3x lecena - injekce s antibiotiky (antibiotika ruzne, typ nevim, ale byly prave meneny kdyz predchozi lecba byla neuspesna), vzdy po par mesicich a porad to neni uplne v poradku. Stav neni nejak kriticky - ma docela dobrou kondici (kolem 400g/50cm), zere, ale obcas si "zachrchla" - ma porad v dychacim ustroji nejake hleny. Typicky rano - dopoledne, nebo vecer kdyz si lehne - pak spi spis s hlavou oprenou o neco aby ji mela vys.

Nevim - nechci ji dal trapit injekcema, evidentne to antibiotika neresi. (?) Mame ji v oddelenem terarku, ale skutecne nevim jestli muze jit TED o neco nakazliveho, nebo jen o nejaky chronicky stav jako nasledek te puvodni infekce? Podminky jsou v poradku, jak teplotne tak vsim ostatnim... Nesetkali jste se u jesteru s necim podobnym?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravim, Jednou jsem mel mladou samicku Agamy kocicinske, ktera zniceho nic prestala jist. Po 10 dne…
caspi 15.06.2009 20:44
caspi
Tak sme dnes navštívili pana doktora Hnízda, veliká spokojenost. Agama na tom není vůbec dobře, ale… poslední
sarry 19.06.2009 00:21
sarry

Zdravim,
Jednou jsem mel mladou samicku Agamy kocicinske, ktera zniceho nic prestala jist. Po 10 dnech jsem ji vzal k veterinari z okoli a ten ji "nadopoval" vitamonovou injekci. Sice byla o poznani cilejsi ale stejne potravu neprijmala. Zadna pomoc za nedlouho byla jesterk aopet zeslabla a tak jsem na netu vyhledal www.animalclinic.cz tuto kliniku a obratil se na pana doktora Hnizda. Odbornik, ktery udelal rozbor krve, trusu a presne urcil diagnozu. Bylo to drahe ale vedel jsem co se deje. Agamka to sice neprezila protoze mela nefunkcni ledviny ale pristup a metody pana doktora me presvedcili o jeho profesionalite. Od te doby k nikomu jinemu nechodim.

Honza

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru