Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chovatelství jako zdroj financí - proč je to tak kontroverzní téma?

Pridám sa aj ja a dám za pravdu Khorovi. Možno by si mali odporcovia komerčných chovov uvedomiť, že obchodovanie so zvieratami je asi tretí najväčší biznis na svete a žiadny zákaz to nezmení. Úradníci sa len môžu rozhodnúť, či bude legálny alebo nie. Keď je dopyt, ponuka sa tiež nájde a niekto si asi nechce uvedomiť, že ak zrušia legálnu ponuku, ostane už len pytliačenie a pašovanie. Podaktorí o následkoch svojich rozhodnutí asi veľmi nerozmýšľajú, ináč by vedeli, že príroda nie je schopná zaistiť všetky potreby a výmysly komerčne založených kupujúcich. Veľa druhov už kvôli tomu vyhynulo, alebo sú na pokraji vyhynutia. Preto radšej nech niekto má farmu na chov hocičoho a odchováva stovky aj tisíce kusov ročne, ako keby malo podobné množstvo zvierat zmiznúť z prírody.
Možno by bolo porozmýšľať aj nad tým, ako nazvať malé chovy väčšiny z nás. Ako nekomerčný by sa dal totiž nazvať iba ten, kto nepredal a nepredá žiadny svoj odchov a bude ich iba zadarmo rozdávať. Pri predaji hoci len jediného kusa hocičoho sme totiž za to dostali peniaze a tým pádom to bol tiež obchod. Bez ohľadu na to, či z toho žijeme, alebo nie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny