Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chovatelství jako zdroj financí - proč je to tak kontroverzní téma?

nemam nic proti "komercnimu" chovu pokud zvirata netrpi, maji vhodne podminky

tak trochu si to protiřečí, nemůžeš něco odchovávat ve velkým, pokud tomu nezajistíš odpovídající podmínky, čim lepší podmínky tím snáz a víc odchováš a toho si jsou tihle chovatelé velmi dobře vědomi

něco jinýho je prodávat týden až 14 dní stará mláďata, jsem zastáncem toho, že by mladý neměli jít z domu dřív jak za měsíc, kdy přejdou takové to kritické období, ale ne vždy je na ně prostor a čas
jde to brát i z jiného pohledu, mládě je od vylíhnutí naprosto samostatné, stejně jako třeba kuřata a ty se expedují jednodenní, takže proti prodeji do adekvátních podmínek vůbec nic nemám, ale pokud někdo na burze prodává třeba chamy nebo pogony či cokoli jinýho pár dní starého po dvou stovkách, tak jich udá haldu, lidem se líbí cena i zvíře, ale 99% takových mláďat popadá.
Sice je to hnusný, ale pokud by zvířata v chovech ve velkém neumírali, tak nikdo z nás taky nic neprodá. Vždyť si vemte jaká kvanta mladých se ročně vyprodukují a vždy se někam udaj.

Pokud je někdo šikovnej a má pro chov cit, tak je to podnikání jako každý jiný, ale těžko se člověk uživí na běžných druzích, víc to asi raději rozepisovat nebudu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny