Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chovatelství jako zdroj financí - proč je to tak kontroverzní téma?

Zdravím všechny,
při pročítání různých témat, zde na teraporadně, často narážím na určité rozpolování teraristické obce na dva tabory. Jedni odmítají teraristiku jako zdroj finančních prostředků, haní a kritizují ty, jež produkují za učelem obchodu a často se věnují právě komerčním druhům, které právě frčí. Sami glorifikují svuj chov jako cistě zájmovou činnost a mnohdy se zdá z jejich příspěvků, že své odchovy snad i rozdávají zdarma. Tak to jsem s nadsázkou chtel nadhodit téma pranýřování komerčních chovatelů zde na teraporadne.

Ja osobně bych rád dělal svůj koníček jako hlavní "pracovní poměr". Žel, nejsem tak odvážný, abych se do něčeho takového pustil a nejsem ani tak zkušený, abych to po odborné stránce zvládl tak, aby to mělo kýžený efekt. Těm, kteří chovají a uživí se tím, tiše závidím, ale není to taková ta závist nepřející, ale naopak.

Vzpomínám na dobu, kdy jsem byl ještě na střední a pak i na vojně, v té době hodně šli sklípkani. Byly pro mě dobrým zdrojem financí a např. na vojně, kde většina kluků byla ve finanční krizi, já jsem měl vždy peněz dost. Abych řekl pravdu, s pavouky jsem skončil právě proto, že dnes už je trh hodně nasycen a již nejdou obchody tak jako dřív (tedy mě nejdou, možná je někdo šikovnější). Teď chovám hlavně želvy stepní, ale není to žadná farma, jsem rád, když něco odchovám a poté i prodám, ale výdělek jde zase do želv. Nemám nic proti těm, kteří chovají pro byznys, je to rozhodně lepší než stále těžit z přírody, ikdyz i proti importérům nemůžou teraristé nic moc namítat- přeci jen každé zvíře jednou žilo volně než se dostalo do terárií.

Snad se mi podařilo nějak rozumně formulovat svůj pohled na věc. A jsem zvědav na reakce.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny