Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, ráda bych adoptovala staršího samce légoše,chovatel říká že by neměl být problém chovat jej na… nový
Blurp 06.03.2010 15:30
Blurp
Tak legoš je doma,má na okně žárovku a pro jistotu ještě topný kámen - i když to není ideální,lepší… nový
Blurp 10.03.2010 18:53
Blurp
Na to chovani volne v byte pozor. Kdyz uz si se tak rozhodla, tak mu vymez prostor, ze ktereho se ne… nový
Mirror001 10.03.2010 19:00
Mirror001
Škoda,že nikdo nereagujete. ;-) Ono spousta odpovědí k tomu co jste psala je už výše v tomto tématu… nový
MadMike 10.03.2010 19:03
MadMike
Ja taketo vybehy neuznavam. ;-)Bud poriadny vybeh na slnku v dakej voliere,ale po byte... poslední
johny13 10.03.2010 19:10
johny13

Ahoj,
ráda bych adoptovala staršího samce légoše,chovatel říká že by neměl být problém chovat jej navolno v pokoji.Máte nějaké zvláštní postřehy co se takového provozu týká a tipy na spešl koutek...jak ho zmáknout co nejlíp a jak otipovat ideální místo.Náš první leguán vždycky ignoroval cokoliv jsme mu ve snaze zavděčit se nachystali(a to v rámci terárka :-P),takže mám strach že si vyhřívací police ani nevšimne a zašije se někam dorohu,kde bude klepat kosu.Nějaké fotky pro inspiraci by mi taky udělaly velkou radost :-)Díky

Tak legoš je doma,má na okně žárovku a pro jistotu ještě topný kámen - i když to není ideální,lepší než aby mu byla zima.Pořídím mu nějakou solidní větev,i když myslím že ten parapet sám o sobě by mu muhl stačit.Ještě zbývá pořídit zdroj UV...Škoda,že nikdo nereagujete. ;-)

Na to chovani volne v byte pozor. Kdyz uz si se tak rozhodla, tak mu vymez prostor, ze ktereho se nedostane - ono takovej dospelej legous je jak buldozer. Vyhrivaci kamen dej radeji pryc.

má na okně žárovku

na to okno bacha...jeste neni nejtepleji, pokud nemas kvalitni plastova okna, je to jisty risk - profukovani studeneho vzduchu neni buh vi co.
:)

Škoda,že nikdo nereagujete. ;-)

Ono spousta odpovědí k tomu co jste psala je už výše v tomto tématu, stačilo si to přečíst ;-)

Tak legoš je doma,má na okně žárovku a pro jistotu ještě topný kámen

Na topnej kamen se vyprdněte, k ničemu nebude - místo toho tam místo té žárovky pověste třeba 150-200W lineární halogen, aby se legouš mohl pěkně celý prohřát. Dospělýho legoše v místnosti s pokojovou teplotou žárovkou skoro neuhřejete (těžce a pomalu, chce to co největší plochu). Navíc i u sebelepčího plastovýho okna je teď ještě docela zima. UV lampu taky silnější.
Když ho máte na volno, tak je potřeba máčet - nezajistíte vhodnou vlhkost (pokud jste třebas v paneláku, tak na to fakt pozor), takže je potřeba se hydrataci poctivě věnovat.

[11.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru