Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, ráda bych adoptovala staršího samce légoše,chovatel říká že by neměl být problém chovat jej na…
Blurp 06.03.2010 15:30
Blurp
Tak legoš je doma,má na okně žárovku a pro jistotu ještě topný kámen - i když to není ideální,lepší…
Blurp 10.03.2010 18:53
Blurp
Škoda,že nikdo nereagujete. ;-) Ono spousta odpovědí k tomu co jste psala je už výše v tomto tématu… nový
MadMike 10.03.2010 19:03
MadMike
Ja taketo vybehy neuznavam. ;-)Bud poriadny vybeh na slnku v dakej voliere,ale po byte... poslední
johny13 10.03.2010 19:10
johny13

Ahoj,
ráda bych adoptovala staršího samce légoše,chovatel říká že by neměl být problém chovat jej navolno v pokoji.Máte nějaké zvláštní postřehy co se takového provozu týká a tipy na spešl koutek...jak ho zmáknout co nejlíp a jak otipovat ideální místo.Náš první leguán vždycky ignoroval cokoliv jsme mu ve snaze zavděčit se nachystali(a to v rámci terárka :-P),takže mám strach že si vyhřívací police ani nevšimne a zašije se někam dorohu,kde bude klepat kosu.Nějaké fotky pro inspiraci by mi taky udělaly velkou radost :-)Díky

Tak legoš je doma,má na okně žárovku a pro jistotu ještě topný kámen - i když to není ideální,lepší než aby mu byla zima.Pořídím mu nějakou solidní větev,i když myslím že ten parapet sám o sobě by mu muhl stačit.Ještě zbývá pořídit zdroj UV...Škoda,že nikdo nereagujete. ;-)

Škoda,že nikdo nereagujete. ;-)

Ono spousta odpovědí k tomu co jste psala je už výše v tomto tématu, stačilo si to přečíst ;-)

Tak legoš je doma,má na okně žárovku a pro jistotu ještě topný kámen

Na topnej kamen se vyprdněte, k ničemu nebude - místo toho tam místo té žárovky pověste třeba 150-200W lineární halogen, aby se legouš mohl pěkně celý prohřát. Dospělýho legoše v místnosti s pokojovou teplotou žárovkou skoro neuhřejete (těžce a pomalu, chce to co největší plochu). Navíc i u sebelepčího plastovýho okna je teď ještě docela zima. UV lampu taky silnější.
Když ho máte na volno, tak je potřeba máčet - nezajistíte vhodnou vlhkost (pokud jste třebas v paneláku, tak na to fakt pozor), takže je potřeba se hydrataci poctivě věnovat.

[11.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru