Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak moc je chov myší výdělečný??

Ahoj já se zabývám farmovým chovem hlodavců - myši ve velkém stručně řečeno. Pokud ti můžu já sdělit svůj názor, tak : 1) bedny T3a T4 jsou pro chov hlodavců nekomerční. Důvod - často musíš čistit a založíš skupiny po málo kusech.
2) co se týče výdělku: na myších se dají vydělat peníze, ale je to něco za něco. žádné volno, a do chovu jsou poměrně vysoké investice. Pro celoroční chov musíš mít zateplené a vytápěné prostory a samosebou odbyt.
Na trhu je několik firem, které vykupují myši ve velkém, ale cenu si zjisti sám.
Co se týče krmení, nejlepší jsou granule, ale nejsou zrovna levné, pomysli na to, že ne vše sežerou a spoustu znehodnotí.
Dále na takový chov potřebuješ: živnostenský list, nahlášenou provozovnu, kolaudaci provozovny, oznámení na SVS o zahájení chovu, vyjádření z hygieny. Dále musíš dodržovat podmínky chovu a smířit se s tím, že občas přijde nějaká kontrola.
Musíš si platit měsíčně Zdr. a soc. pojištění, daně z příjmů a z nemovitosti - pěstírny apod.
Dále musíš mít skladovací prostory na krmivo a je třeba říci, že se za nějaký čas dopracuješ k tomu, že myši ti sežerou 1500 kilo granulí měsíčně. Když ti řeknu, že z těch levnějších stojí 900,- kč / 100 kg, jsou to snadné počty.
Co se týče počtu odstavů, počítej, že pokud dáš myším to co potřebují, na konci ti vyjde průměr 4 odstavy na jednu samici. Ne každá ti totiž zabřezne, občas něco sežerou...
Další investici budeš muset udělat hned na začátku, tou je nákup chov. materiálu. Pokud si myslíš že z 10ti myší budeš za čas produkovat 20000 odstavů měsíčně, rozhážeš genetiku a můžeš začít znova a zdržení bude dost zásadní, navíc tímto způsobem bys dělal např. 10000 chovných myší několik let, a pořád žádný výsledek.
Zvaž tedy , zda se ti vyplatí toto všechno podstoupit a jestli se do toho chceš opravdu pustit.
P.S. nevím v jakém stavu je ta kolna, ale na pořízení takového chovu, abys na něm mohl vydělávat stojí cca 300 000,- vč. rekonstrukce kolny
Držím palce

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny