Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak moc je chov myší výdělečný??

Tak to máš samosebou pravdu, ne každý chovatel prodá kvalitní myši, dál co se chovu týče, ne každý má tu příležitost chovat hlodavce ve velkém, jde o to, co každý dobře zná.... zápach z myší a jaký je asi zápach např. z 7-8000 myší které jsou spolu?
Dál jde o to, že se stává, že se do velkochovů prostě ať chovatel chce nebo nechce, zatáhne nějaká ta nemo, ať je to podestýlkou, nebo krmením, prostředím - ostatní zvířata, hmyz, myši z pole...
Ne každý hned pozná nemoc a takový chov jde pak téměř do likvidace, nákup chovného materiálu jak jsem již psal se ne vždy povede a voba krmení pro myši je kapitola sama pro sebe.
Vždy , když vidím, jak se někdo chlubí tím, že má od jedné samice 16 holat, popadám se za břicho..
Netvrdím, že to není možné, ale jak si asi každý dělá nějaké propočty výtěžnosti? Jestli to dobře chápu, při takové porodnosti je tedy zcela jasné , že každý měsíc mi skupina 5+1 musí porodit a musí se odstavit 80 myší a to si řekněme upřímně, že trochu nesmysl. To by stačilo mít jen 100 takových skupin na to by stačil slípeček a když si vezmu cenu za jednu skákavku, počítejme 10,- kč musím měsíčně utržit 80 000,- kč. Do toho jsem nepočítal krmení apod.
Ne každá myš zabřezne , ne každé holátko přežije....
Nejjlepší propočet je sledovat porodnost 2 měsíce, spočítat odstavy a podělit dvěma a počtem samic ve skupině..
Takovým propočtem bych se já osobně řídil a asi nic přesnějšího není... Pokud se dostaneme na porodnost na jednu samici každý měsíc někde kolem 4-6, je to hodně.
Ale jak jsem řekl, je to na zvážení všech jak si vedou evidenci, jak si dělají propočet odstavů, ale myslím si , že spousta lidí lže sama sobě.
Jinak co se týče prodeje, je dost těžké najít stálého odběratele, občas člověk narazí na slušného výkupce, ale je to spíš náhoda.
Pevné nervy a chovu zdar.
P.S. já kdybych teď začínal, šel bych do potkanů, mastomyší, králíků, morčat, ale to chce hodně veliké prostory.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny