Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík ve zverimexu...

Ahoj, dneska jsem se dozvěděl, že do nového zverimexu u nás ve městě přivezli Gekončíka nočního a tak jsem se na něj šel odpoledne podívat.Měřil cca 15cm a byl v terárku tak přibližně 40x30x20.Jako substrát tam měl lignocel a další vybavení byla malinká miska s vodou(skoro prázdná) a živá květina.Jinak se mi zdálo, že vlhkost byla vevnitř dost velká.Na květině byly kapky vody a na skle také.V terárku nebyla ani žádná lampička, či jiný zdroj tepla.Gekončík chrněl pod kytkou a kolem něj pobíhal nějaký hmyz(nevím přesně co to bylo, ale cvrček asi ne:-/)Potom si ten hmyz zalezl Gekončíkovi pod bříško a tak zůstali dokud jsem neodešel.Gekončík občas jentak líně pootevřel oči, zase je zavřel a chrápal dál:-)Gekončík byl zbarven asi normálně, (klasicky, divoce, nebo jak to mám jinak nazvat:-D) a stál bezmála 500Kč a to terárium skoro 700Kč.
Myslíte, že ten Gekončík je chován aspoň ve vyhovujícím prostředím?:-/Jinak vedle něj byl chován i nějaký štír ve stejně velkém i zařízeném terárku.
S pozdravem Varach:puff:

Předmět Autor Datum
Zdravím, řekl bych, že terárium je docela minimální, raději bych zvolil větší. Místo lignocelu bych…
Petr B. 03.03.2009 07:30
Petr B.
Cena mi na zverac prijde v pohode, v pohode neni ze tam nema nejake vytapeni a ta vlhkost.
lucifer 03.03.2009 09:26
lucifer
Jojo to si taky myslím!A jinak jsem ještě zapomněl, že měl v jednom rohu dva podlouhé bobky velké as…
Varach 03.03.2009 11:36
Varach
V hostivařským Petcentru uvidíš taky dospělý cvrčky pobíhávající po všech terárkách a chovaní jedinc…
Ginza 03.03.2009 14:57
Ginza
No mě se nezdál vůbec tlustý...Ani ocas neměl tlustý.:-/ poslední
Varach 03.03.2009 19:29
Varach

Zdravím,
řekl bych, že terárium je docela minimální, raději bych zvolil větší. Místo lignocelu bych použil písek, je to pro gekončíka přirozenější a osobně s ním mám dobré zkušenosti. Malá miska s vodou a živá rostlina je v pořádku, ale vlhkost je zbytečně vysoká - gekončík noční je polopouštní až pouštní zvíře. Nezdá se mi ale to, že by gekončík nejevil zájem o hmyz, obvykle se vrhnou na všechno co se hýbe. Může mít nějaké zažívací problémy, nebo nevyhovující podmínky - např.nízká teplota (což při uváděné absenci zdroje tepla je možné).

Jojo to si taky myslím!A jinak jsem ještě zapomněl, že měl v jednom rohu dva podlouhé bobky velké asi 2cm.
Jo a o ten hmyz vážně nejevil zájem.Trošku sebou cukl, když se ho ten hmyz dotkl a chrápal dál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru