Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem oddělit pár užovek červených či ne?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jelikož plánuji odjet na skoro 3 měsíce do zahraničí a zvířenu mi nejspíš budou hlídat rodiče.Polemizuju teď nad tím, aby si rychle neodvykly gutky na kontakthce a manipulaci s nimi.
Jelikož se většinou svlékaji v intervalu týden po sobe ,v podstate 2 týdny je chci nechat v klidu. Jenže potom když je chci chytnout, nedaji se jen tak začnou utikat , zkouší na mě ty své výpady a hlavně samec je jak z divokých vajec.
Jelikož odchov neplánuji uvažovala jsem o prodeji jednoho z nich respektive samce-i kdyz je daleko výrazněji zbarven , ale po pravdě je to takový hadí pošuk.Samice je klidná i po delší době není tak rozhozená manipulací a je větší "mazel".

Myslíte si , nebo nasvědčují to vaše osobní zkušenosti, že pokud je had sám, že by byl klidnější a tak rychle si na člověka neodvyknul?

Tahle moje úvaha vyšla z faktu, že divoké zvíře žijící společně s lidmi k nim má blíže než jeho v přírodě žijící soukmenovci. Ačkoli chápu, že toto se moc na hady aplikovat nedá, pravdou je, že na kontakt s člověkem si též navyknou.

Je tedy možná hypotéza, že had pokud bude sám a člověk se mu bude stejně věnovat bude klidný nadále ba klidnější než když je společně s jedincem svého druhu.
Asi chápete, že bych rodiče po příchodu z práce nedonutila pomazlit se s nimi, jelikož i kdyby chtěli , myslím, že samec by je zaručeně odradil.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny