Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pandinus imperator

Ahojte dneska som dostala stira a vobec neviem ako ho mam vziat do ruk poradi mi niekto prosim dakujem
Změna předmětu, původně: Pandinus Imperator (halapremek)

loading...
Předmět Autor Datum
Štíři nejsou od braní do ruk. ;-) Ostatně žádné takové zvíře není na braní do ruk.
Cheert 05.03.2009 11:53
Cheert
No ja chovam hlavne pavuky ( tie nechytam vobec ), ale mam aj parik imperatorov - tie sa podla mna d…
AAA 05.03.2009 12:20
AAA
chytis ho normalne dvoma prstami za telson :-D Tak to jsem zvědav jak to napoprvé udělá aby nedost…
Cheert 05.03.2009 12:42
Cheert
Bez potíží chytneš štíra kousek pod telsonem, při troše zručnosti bodnutí nehrozí, neboť telson má v…
carlos 05.03.2009 12:56
carlos
no neviem . . podla mna by si mu ublizil tou pinzetou len ak by bol skorpion tesne po zvleku alebo a… poslední
AAA 05.03.2009 12:58
AAA

No ja chovam hlavne pavuky ( tie nechytam vobec ), ale mam aj parik imperatorov - tie sa podla mna daju chytat celkom bez problemov aj ked je to vcelku zbytocne ( ak nechces pozriet pohlavie alebo tak, alebo raz ked mi vysiel s terarka a padol na parkety tak som ho musel chytat :)
Na samotne chytanie existuje viacero sposobov . . . najjednoduchsi je polozit si ruku za skorpiona a pinzetou ho spredu nasmerovat, ten zacne cuvat a vylezie ti na dlan, potom ho uz len staci zdvihnut a mozes s kludom manipulovat, alebo aj spredu ked sa sam snazi vyliest z terarka ( neviem ako ho mas riesene) tak staci dat ruku pred neho a sam ti tam vylezie. Alebo potom sposob ked si ho potrebujes poriedne prehliadnut, alebo chces vydiet podvozok na urcenie pohlavia, alebo nechce spolupracovat. . . chytis ho normalne dvoma prstami za telson . .hned pod jedovym bodcom, vtedy ti nedoze ublizit aj ked sa mu to zrovna pacit nebude . . . hlavne to chce vsak klud. Ak sa bojis pouzit na toto uchopenie ruku tak kludne pouzi pinzetu ( chytis ho za to iste miesto) ale jemne a polozis si ho na dlan . . . viac sposobou nepoznam

chytis ho normalne dvoma prstami za telson

:-D Tak to jsem zvědav jak to napoprvé udělá aby nedostal ,,štípanec´´ a nebo chytnutí klepítkama - což bolí mnohem víc.

Ak sa bojis pouzit na toto uchopenie ruku tak kludne pouzi pinzetu

Pokud mu chceš ublížit směle do toho. ;-)

Mnohem jednoduší je štíra nabrat na polívkovou lžící a přendat ho kam potřebuješ. Je to asi nejpohodlnější...

no neviem . . podla mna by si mu ublizil tou pinzetou len ak by bol skorpion tesne po zvleku alebo ak by si bol uplny grmblos a stlacil co to da :D sak ten chiniovy pancier je pomerne dost tvrdy . . samozrejme zabudol som dodat ze sa tu bavime u adultnych uz pomerne velkych kusoch. Neviem ako to je z juvenilom tie budu asi krehkejsie . . ale zase voci nim netreba mat priliz velky respekt ;)
A co sa tyka toho chytania prstami pod telsonom nevidim v tom problem . . tiez som to musel vyskusat pry krat a nic ma nestiplo ;) staci ti klud a vediet ze aj ked ta nahodou stipne tak sa ti nic moc nestane ( a oni nevedia otacat hrot do bokov) podla mna vpohode chod do toho a napis ci ti ustedril nejku lekciu . . . Ale mozno zalezi aj od natury kazdeho jednotlivca . . tie moje impose su fakt kludne kusky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...