Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opakováné páření

Zdravím lidi. Mám takový, možná přiblblý dotaz. Dal jsem dohromady 1.1 boaedony, jinak chovám samce odděleně. Teď je samice u samce cca měsíc. Od první minuty se snažil se samicí pářit, ale bohužel jsem samotné spojení nepozoroval. Jde mi o to, jestli má samec choutky i po tom, co je samice napářená nebo nějakým smyslem pozná, že už je zaděláno a přestane si jí všímat. Ten kaňour se pořád snaží o páření a já mám dilema, jestli už se zadařilo a mám je rozdělit, aby měla samice klid nebo je mám ještě nechat spolu. Jde o Boaedon fuliginosus. Pokud tady podobný dotaz byl, tak se omlouvám, ale nic jsem nenašel.

Předmět Autor Datum
Tak jinak lidi. V případě, že je samice napářená, což zatím nevím, může jí obtěžování samce nějak ub…
SNBák 06.03.2009 16:15
SNBák
To je zajímavá otázka,která čeká na vícero lidí.Já to budu řešit asi tak,že budu samce přehazovat od…
Melda 06.03.2009 17:20
Melda
Tak aspoň někdo se chytil, mimochodem tě zdravím Luboši:-D. Tahle samice, kterou se pokouším pářit j…
SNBák 06.03.2009 17:59
SNBák
Po měsíci pokusů o páření, bych ho klidně odendal do pár týdnů poznáš jestli něco bylo nebo ne, přid…
krokodýl 06.03.2009 18:03
krokodýl
To je pravda. Kdybych je viděl při samotném páření, tak už je dávno pryč. Dík. poslední
SNBák 06.03.2009 18:16
SNBák

Tak jinak lidi. V případě, že je samice napářená, což zatím nevím, může jí obtěžování samce nějak ublížit? Stresovat jí to a podobně? Podle žravosti to nepoznám, protože by žraly pořád:-D a na váze nebo objemu zatím taky nijak nepřibírá.

To je zajímavá otázka,která čeká na vícero lidí.Já to budu řešit asi tak,že budu samce přehazovat od jedné samičky k druhé.U každé ho nechám týden.Takto bych je dvakrát připustil a hotovo.Počkal bych na kolik snůšek vydrží jedno páření,to mě fakt dost zajímá.Mimochodem,to necháváš pářit samičky ze zstejného vrhu jako jsou ty moje?Jsou dost velký,sežrali by i prase kdyby mohli.:-D
[http://img5.imageshack.us/img5/210/boaedon2511.jpg ]

Tak aspoň někdo se chytil, mimochodem tě zdravím Luboši:-D. Tahle samice, kterou se pokouším pářit je z jiného vrhu, má první. Má okolo 130cm a je z těch 3 samic které mám nejsilnější. K páření jsem se rozhodl po konzultaci s Boaedonem. Ty ostatní samice jsou o něco menší, je to odstupňované a jedna z nich má ještě čas. Zkouším to a je fakt, že za celý měsíc jí ten samec nedal ani na chvilku pokoj, a to ani v době svleku. Jak jsem psal, tak samotné páření jsem bohužel nepozoroval. Teď když jsem se koukl do deníčku, tak už je tam déle jak měsíc. Žrala by každý týden, klidně 2 odstavené potkany a nezálží na tom, jestli je u samce. Žrala by takhle i předtím. Samozřejmě jsem jí takhle nepřekrmoval. Jinak já mám v plánu dávat samice k samci, na nějakých 14 dní, ale myslím, že na systému nezáleží. Jinak zítra pokecáme, pokud jedeš do Plzně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru