Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Geochelone carbonaria - chov

Nevím co je myšleno pojmem "vlkostí jejich chovu". Pokud je myšlena vlhkost, tak já chovám GC na vlhké, velmi vlhké rašelině. Na krmení mají ploché misky, takže s případným pozřením jsem neměl problém. Rosím denně - velice vhodné je taky mít větší vodní nádrž - koupadlo. Želvy to rády využívají a zvládají i relativně větší hloubku - plavou.
Pokud má "vlkost" znamenat velikost, pak je potřeba počítat se slušným rozměrem, který je potřeba vytápět. Máme dvě tříletá zvířata, tváří se oba na samce, tudíž ještě další tři prcky. Větší dvě želvy jsou prozatím v ubikaci 120 x 60 x 60 a začíná jim být těsná, mláďata jsou v teráriu s cca poloviční plochou.
Do budoucna plánuju pro skupinu cca 5-6 zvířat terárium s plochou dna cca 4 x 1,5-2 metry.

Teploty: 24 - 28 přes den, pod lampou víc, v noci teplota klesá na 22-23 stupňů.
Krmení: tak převážně listová zelenina, čínské zelí, římský salát, endivie, rukola, trošku vyšší podíl ovoce (cca 15% dávky), jednou za 14 dnů myší holata, přes sezonu šneky (ty milujou). V ZOO DK, odkud želvy mám, jim pravidelně zkrmují i granule, bohužel nevím jaké. Já jim nabízel Sera Reptil professional herbivor, ty řerou jak vzteklý, ale dávám jim je tak 1x do měsíce v malé míře.

To je v kostce všechno, ale klidně další dotazy...když budu vědět;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny