Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Borovice a ostatní jehličnany v teráriích

Pokusim sa ti vysvetliť, prečo je mi proti srsti pestovanie bonsají v terárku.
Bonsaj je v podstate strom ktorému umelo vytvoríme podmienky k miniatúrnemu rastu. V podstate táto rastlina je na hranici svojej existencie- velmi časté zastrihávanie konárov, korenového systému a minimálna (půdna) výživa.K tomo si predstav, že prvé výsledky či to vobec bude bonsaj sa dostavujú až po štvrtom roku. Skutočná bonsaj je podstate 10-15 ročná rastlina, ktorá ti neodpustí akékolvek zanedbanie(stačí zabudnút v lete zaliat), je chulostivá na slnečné stanovište..atd...
Tak, ako máš v teraristike zvieratá lahko chovatelné a obtiažne chovatelné, tak aj bonsaje by sa mohli deliť na vhodné pre začiatok a náročné na pestovanie. K tým náročným patria ihličnany, madzi ktoré ak sa nemýlim patria aj borovice.
A teraz bodem trochu ironický dosť ma vie nasrať frajer, ktorý vysolí niekolko desiatok tisíc za rastlinu, ktorú si nevypestoval k hadovi ktorý mu ju pri najbližšom zvleku zničí (ved na to mám tak prečo by som si to nedovolil):i:
Skúsim to zhrnút, prečo malú borovicu do bytového terárka? nestačí konár, ktorý budem pravidelne meniť. Alebo ist do rizika rastlina versuz zviera, vždy je tu velka pravdepodobnost vzájomného konfliktu-či už fyzického, alebo v nárokoch na prostredie.
Berte to ako moj nezávislý nazor na to či pestovať bonsaje v terarkach alebo nie.
Nie som proti rastlinám ale prečo tam dávať tie najotiažnejšie pestovatelné???

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny