Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zelvy -pomoc

ahoj, mam dve zelvicky - zelva mapova cca 4roky stara a zelva nadherna cca 10let - mam je v jednom akvariu a vse v pohode.

Akorat mam problem v akvarku nemam filtr, zelvicky mam doma ale pres tyden nebydlim doma - takze je cistim cca 1 mesicne - ale to tam maji uplne nasrano , 3cm vody

Nemuzu si dovolit je cistit kazdej tyden .... Mela jsem filtr,ale kdyz jsem jim ho pustila ,myslela jsem se ze se zblazni - tak jem ho dala pryc ... vubec nevim, jak to ma delat - poradte mi na nejakej zpusob jak cistit zelvy nebo proste tak

A jeste jeden - Zelvam se loupe krunyr- na jednom webu jsem cetla ze je TO NEMOC a nekde ze zase ROSTE - tak co je pravda ??

Diky otazek je jeste hodne , jestli nebude vadit budu se ptat

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám párek asi dvacetiletých želv... Také jsem zkoušel filtr..., ale jak se zanesl - smrděl. Nezbývá,…
žoužel 20.03.2009 23:30
žoužel
pro žoužel: To si hrozně přiděláváte práci. Dvacetileté želvy stačí krmit dvakrát týdně, každodenně…
wufeng 21.03.2009 12:51
wufeng
Pro "wufeng": "Želvík" je vápníkový blok na úpravu vody. Zabraňuje překyselení vody a při pomalém po…
žoužel 21.03.2009 13:58
žoužel
Tak to jsem někde viděl. Já jim házím sépiovou kost, vyjde to levněji. Když tam budete lít ten čaj,…
wufeng 21.03.2009 17:41
wufeng
pro wufeng: Myslím, že to nejsou tak silné koncentrace, aby to škodilo. I ten želvík se rozpouští po… nový
žoužel 23.03.2009 07:25
žoužel
ja chovam zelvicky v jezirku 5x3 m klidne bych se vasich ujala,pokud bycte chtela,ja jsem s bystrice…
osmanda 21.03.2009 07:36
osmanda
jeste e-mail sedlackovao@seznam.cz moc diky nový
olca 22.03.2009 10:10
olca
pro olca: Jednou za měsíc - to je pořád převelice málo. Filtr to nezachrání. Filtr se po pár dnech z… poslední
žoužel 02.04.2009 23:24
žoužel

Mám párek asi dvacetiletých želv... Také jsem zkoušel filtr..., ale jak se zanesl - smrděl. Nezbývá, než čistit vodu... ODKALOVÁNÍM...a to dělám KAŽDÝ DEN!!! - v horším případě obden. To pak stačí odkalovat ode dna hadičkou. Samozřejmě, když želvy vyměšují, že to ve vodě zůstává a smrdí. Také zbytky potravy. Krmím denně, pokud je čas, tak po troškách...vícekrát za den... - Nebo ráno a večer. Pokud želvy žerou, když nemají zájem, nedávat více, aby nezůstaly zbytky. - Do vody kupuji "Želvíka"..., stojí okolo 27 korun..., voda pak spíše voní a navíc to prospívá krunýřům. - Pokud jsou želvy zdravé, když rostou, tak se slupičky krunýřů olupují, po jemných tenoulinkých vrstvičkách. Je to normální. Krunýř se zvětšuje, obnovuje..., tak jako člověku rostou nehty a staré se ustříhají. (Vodní želvy jsou nejžravější na jaře, v zimě minimálně nebo vůbec...)

pro žoužel: To si hrozně přiděláváte práci. Dvacetileté želvy stačí krmit dvakrát týdně, každodenně to je zbytečně moc. Pokud uberete i voda se vám bude míň kazit. Mě se také osvědčil druhý výluh ze zeleného čaje, který tam nalejete. Voda se pak nekazí a nesmrdí.

Co to je "Želvík"? Zní to podezřele.:-)

Pro "wufeng": "Želvík" je vápníkový blok na úpravu vody. Zabraňuje překyselení vody a při pomalém postupném rozpouštění je blahodárný pro želví krunýře. Želvík se asi nazývá proto, že je určen pro želvy a také má tvar malé želvičky (asi tak do dlaně). Ten čaj zkusím, díky.

pro wufeng: Myslím, že to nejsou tak silné koncentrace, aby to škodilo. I ten želvík se rozpouští pozvolna, mnoho dní, když má želva potřebu, kousek sežere..., ale asi je vhodnější buď jedno nebo druhé. Nemíchat všechno dohromady. S tím souhlasím.

ja chovam zelvicky v jezirku 5x3 m klidne bych se vasich ujala,pokud bycte chtela,ja jsem s bystrice n.p.jinak ostruvek si udelejte i sama doma,je to jednoduche-inspiraci muzu poslat fotkou na mejl.staci par kousku sklicek a lepidlo na sklo a je to za pul hodinky hotove + jeste to vytvrdnuti...

pro olca: Jednou za měsíc - to je pořád převelice málo. Filtr to nezachrání. Filtr se po pár dnech zanese a také se musí čistit. Výkaly a zbytky potravy jsou pořád buď ve vodě nebo ve filtru. Výhoda je pouze ta, že se nemusí pořád čistit voda do dna. A to krmení... Já krmím granulemi denně. Někdo krmí obden, i méně. Já svým želvám někdy udělám hladový den, ale tak jedenkrát týdně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru