Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Geochelone elegans

Naprostý souhlas s Khorem, svojí první elegansku - samce mám právě od něj (tuším r. 2002), po dvou letech jsem přikoupil čtyři odrostlejší samice (tehdy 10 cm plastron). Takže mám "chovnou" skupinu, samec páří všechny samice, už jsem měl cca. 20 vajec, ale to je vše, výsledky nikde. Želvy netrpí na rýmy, neprojevují se nijak "nespokojeně", úhyn žádný, ale odchov nikde.
Přes léto jsou ve výběhu s vytápěnou budkou, v zimě pod UV, krmení podle současných poznatků (až na seno, to prostě neberou). Předloni jsem pořídil další skupinku tří samců a jedné samice (tedy mělo to být 2,2 ale nějak to nevyšlo), abych trochu srovnal poměry pohlaví. Zatím jsou ještě malé na množení, tak snad za dva tři roky.
Problém může být třeba i v tom, že g. e. se vyskytuje ve třech formách podle lokalit od Pákistánu až po Srí Lanku a každá z forem může mít rozdílné životní cykly či nároky na inkubaci vajec. Je to zkrátka věda. Ale jsou to opravdu krásné želvy a budeme se snažit i dál, to by v tom byl čert, aby to nevyšlo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny