Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno jak ochočit papouška ?

venge lidi mám papouška amazoňana oranžovokřídlyho koupil sem ho od jednoho známyho typka ten ho nechal u mamy a pak mi ho prodal.narodil se v květnu misim a mám ho od záři už si sice když dám na ruku burák strčim ju do klece tak zakdáká a veme si ho ale furt se ruky boji - chtěl by kósat a když naneho zavolám ménem tak si brblá něco v tom tónu .nevi někdo co s nim?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hlavně ho měj v místnosti kde hodně jsi.Vyndej ho z klece ven a nech ho naní sedět.Pak si k němu sed…
Josefek 20.03.2009 13:16
Josefek
stejně je základ, u papouška, být s ním neustále v kontaktu.
daniel 20.03.2009 15:30
daniel
Tak záleží taky, jestli je ručně dokrmovaný nebo ne, že... pokud by byl, tak samozřejmě vyšší kontak… poslední
Arutha 20.03.2009 16:05
Arutha

Hlavně ho měj v místnosti kde hodně jsi.Vyndej ho z klece ven a nech ho naní sedět.Pak si k němu sedni,buď u něj,on si začne zvikat a pořád do něj huč jedno slovo(ta má korela například říkala"pepíku" :-))Zatim když se k němu budeš přibližovat tak s nějakým pamlskem aby věděl že jsi něco jako jeho druh(ten muj si asi myslel že jsem jeho bráška ;-)) a že to s nim myslíš dobře.Někde jsem četl že prý pro papoušky aby se něco naučili je jakýsi plíšek který,když papoušek udělá něco dobře,zmáčkneš a on udělá nějaký zvuk který si papoušek pamatuje.Ale nevím do jaké míry chceš,aby papoušek něco uměl.No snad jsem poradil. :-)

Tak záleží taky, jestli je ručně dokrmovaný nebo ne, že... pokud by byl, tak samozřejmě vyšší kontakt vyžaduje, anžto vnímá člověka jako svého partnera - tohle vtištění probíhá hned v prvních okamžicích až dnech života. Myslím, že pan Kús z pražské ZOO by mohl vyprávět:-)
Samozřejmě pokud ale dokrmený není (což je lepší do chovu, o něco horší "na mazla"), určitě si zachovává určitou plachost a je potřeba zvykat postupně. Mě se u menších druhů papouchů (amazoňany a jim podobné potkávám jen dokrmené) osvědčilo senegalské proso v klasech, u amazoňana bych prubl jiný pamlsek. Dát do klece ruku s pamlskem a držet a držet a držet...další den zase a další zase...dřív nebo později si papoušek zvykne, že mu dáváte do klece ruku, pak už ho začne zajímat, co v ní máte, ve chvíli, kdy si to z ruky vezme (cca měsíc), máte z větší části vyhráno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru