Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vhodné akvárium pro suchozemskou želvu?

dobrý den,

chci si pořídit such. želvu, želvu zelenavou. Na fotografii je vidět její budoucí akvárium, na začátku léta bych jí chtěl dát ven.Želvička je ještě mládě, takže snad takový výběh snad nepotřebuje a když jí nechám každý den proběhnout po koberci, myslím si, že by mohla obstát. UV lampu snad nepotřebuji, akvárko je hned u okna a teplo jí zajistím bodovkou.

rozměr: 45 na dýlku, 25 na šířku a na výšku asi 30

díky za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
já bych z té nádrže vysypal všechen ten bordel a pokusil se to zařídit tak,aby to želvě alespon troš…
Nery 21.03.2009 21:51
Nery
Dobry den, mohu se zeptat na zminovany odkaz? Kdyz dam zelvimu mladeti do takove misky hobliny, dost… poslední
jasetu 07.12.2014 13:28
jasetu
Patrala jsem po tom, co stepacky jedi v prirode. Nasla jsem clanek ( http://www.bio.usyd.edu.au/Shin…
Zofie 24.03.2009 21:32
Zofie
Já tuším Zofie, že krmíte tak jak popisuji, nebo doporučuji, snažil jsem se ale posoudit želvy podle… nový
KHor 25.03.2009 06:49
KHor
V zadnem pripade nerikam, ze jste zelvy posoudil spatne, jen chci, aby se mely co nejlepe a proto js… nový
Zofie 25.03.2009 12:55
Zofie

Patrala jsem po tom, co stepacky jedi v prirode. Nasla jsem clanek ( http://www.bio.usyd.edu.au/Shinelab/staff/xavier/e cography2003.pdf snad se tam podari dostat z neakademicke IP, jinak muzu poslat mailem), kde pozorovali zelvy v jejich prirozene lokalite a snazili se popsat stravovaci navyky. Zelvy stepni nejvice jedi Ceratocephalus falcatus, cesky snad rohohlavec, Koelpinia, brukvovite a kvety makovitych. Naopak nejedi traviny (lipnicovite).
Tolik, co jsem vycetla z clanku, prislo mi zajimave se o to podelit.

Já tuším Zofie, že krmíte tak jak popisuji, nebo doporučuji, snažil jsem se ale posoudit želvy podle toho co vidím a jaký to na mě dělá dojem, padni komu padni. V tomto případě to tedy asi padlo na mě. Je potřeba brát v úvahu, že i to čím běžně krmíme, je pro divokou želvu většinou nedosažitelný luxus a také, že jakékoliv poruchy růstu jsou téměř vždy zaviněny celou řadou příčin, nejen tou jednou.
Článek je moc fajn, i když mám potíže se tím prokousat. Akorát pozor, podobné i když hodnotné články mívají sklon k unifikaci problému. Většinou probíhá taková akce po omezenou dobu, na jedné lokalitě a posuzuje se podle malého množství jedinců. Tudíž závěry platí zejména pro tu lokalitu, kde bylo pozorování uskutečněno.
Každý jedinec je prostě trochu odlišný, škoda že jsem takový bordelář, marně už dlouho hledám video, kde jsem si natočil jak stepka nemotorně ale zcela regulerně a poměrně úspěšně loví cvrčky. Pozoruhodný nebyl ani tak ten fakt, že má chuť na cvrčka ale skutečnost jak cvrčky lovila. Na člověka to dělalo dojem, že je schopna plánovat strategii lovu, opravdu zvláštní. No ale to jsem odbočil už opravdu dost, jen jsem chtěl demonstrovat to stálé překvapení, které dokážou želvíci chovateli připravit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru