Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s okem u krajty

Zdravím vás,nemáte náhodou někdo tušení co by s tím okem mohlo být (bělmo) ??? Mám valit ihned k veterináři,nebo počkat zdali se to nespraví?Spozoroval jsem to dnes,ale před 4 dny při krmení jsem si ničeho nevšiml.Druhé oko je ok a při pohledu mi to nemocné nepřipadá oproti zdravému nějak zvětšené.Moc díky všem.

[http://img10.imageshack.us/gal.php?g=pict0051w.jpg  ]
[http://img6.imageshack.us/img6/3038/pict0053klm.jp g]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kontroluješ svleky očí? Nemůže to být nesvlek? Má to i na druhém? Rozhodně jí neublížíš když jí to z…
Sharkie 02.04.2009 10:28
Sharkie
Hojky moc díky za odpověď,svleky kontroluji(vždy je má úplně v celku)navíc na 85-90% to po svleku ne…
Hany 02.04.2009 18:54
Hany
opravdu mi to připadá jako bělmo Je to taková "kůžička" (no horší slovo už jsem vymyslet nemohl:-D)…
krokodýl 02.04.2009 19:17
krokodýl
Tak moc dík je to opravdu ta "kůžička" :-),trošku jsem mu to mázl.Budu to občas mazat a počkám do da…
Hany 02.04.2009 20:44
Hany
Občas se mi to u regiusek taky stalo, ale vždy se to zatím samo dalo do pořádku. ;-) poslední
halapremek 03.04.2009 14:02
halapremek

Kontroluješ svleky očí? Nemůže to být nesvlek? Má to i na druhém? Rozhodně jí neublížíš když jí to zkusíš odmočit. Nanejvýš to nepůjde, ale vyloučil bys že je to nesvlek. U tmavky jsem to dělala tak, že jsem přitiskla namočenou vatu na oko a chvíli jí tam držela. Párkrát jsem to zopakovala a svlečka šla dolů celkem snadno když jsem pak vatou jakoby jemně stahovala tu svlečku z oka. Tímhle nic nezkazíš a uvidíš. Mně to přijde jako lem okolo oční svlečky, vypadá to hodně podobně.

Hojky moc díky za odpověď,svleky kontroluji(vždy je má úplně v celku)navíc na 85-90% to po svleku neměl,druhé oko je v naprostém pořádku opravdu mi to připadá jako bělmo.Možná plácnu blbost,ale přirovnal bych to k šilhání ...?? Ale na tvou radu ho večer prohlédnu opravdu detailně,popřípadě vyzkouším tu namočenou vatu,a ozvu se.Zatím díky za radu.

opravdu mi to připadá jako bělmo

Je to taková "kůžička" (no horší slovo už jsem vymyslet nemohl:-D) mezi okem a vnitřkem "oční jámy" (taky hezký sousloví) okolo celé oční bulvy (čím dál tím líp:-D), když se dosvlékává uměle hlava (oko) hada, tak je vidět, jak se zpoza oka povytahuje. Normálně zase zajede zpátky, ale tady zůstala povytažená. Možná by bylo vhodné to párkrát máznout ophtalmoframykoinem, může to být trochu zduřelé nebo něco tak a mohlo by to později zlobit. Snad by víc poradil veterinář, možná by to chtělo šetrně vrátit "za kraj oka", ale to by bylo spíš na odbornější zákrok. Může se to vrátit samo, ale fakt netuším jestli jo nebo tomu bude třeba pomoct...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru