Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Muze jit albin na slunce ?

Ehm, bohužel pánové nejsou reglí (pošta), proto si neodpustím ještě jeden off topic příspěvek, který není myšlen zle, ale spíše k zamyšlení.

Tera poradna si vybudovala jisté renomé a tím stoupá návštěvnost a to s sebou logicky nese přísun méně zkušených chovatelů. Jak je ale známo, získávání zkušeností je věc postupná a tak po pár měsících už může být (a bude) nezkušený zkušenějším, byť třeba jen teoreticky, ze čtení poradny. Logicky pak bude na věci, na které zná odpověď, reagovat.
Pokud ta odpověď je nepřesná, je na zkušenějším, aby ho opravil, případně uvedl věci na správnou míru. Pokud toto neudělá, de facto mu dává za pravdu a pak může právě nějaký nově příchozí začátečník odejít s nepřesnou informací. Takže není chyba, že se méně zkušený vyjádří, ale že ho "guru" neopraví, pokud se sekne.
Tudíž by si každý, komu nějakým způsobem vadí rady méně zkušených a má pocit, že tím upadá kvalita poradny, měl položit otázku: " Co pro zkvalitnění diskuze dělám já? "Pokud bude odpověď znít "Vynadám mu a přestanu sem chodit", je asi něco špatně. Uvědomte si prosím, že kvalita je daná nejsilnějším článkem týmu a pokud ten na to dlabe, vědomě či nevědomě tím ON posouvá kvalitu dolů.
Osobně už delší dobu smekám před těmi několika, kteří jsou vždy ochotni poradit či podiskutovat, jako KHor, krokodýl, Melda, Přemek, pošuk (byť občas mluví cizím jazykem:-D) a hromada dalších, byl by to dlouhý seznam.

Ad vzdychy: jo to bývaly časy. Každá věc se vyvíjí a stejně tak tohle forum. Je tu víc lidí, je to možná méně osobní. Ale zase - místo vzdychání by se měl člověk zeptat sám sebe, co s tím může dělat;-) Já tady najdu vždycky bandu dobrých lidí a ono po čase každý nový se stane "starousedlíkem", že?

Závěr: brblat a nic nedělat není řešení, ba naopak, je to to, co téhle diskuzi škodí )ono to platí v životě vůbec);-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny