Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak poznám věk krajty?

Zdarvím všechny,

nedávno jsem si pořídila miminko Krajty Královské. Měří cca 55 cm chtěla bych se zeptat kolik má asi tak měsíců/ let :-) jinak jak se často krmí. Celkem jsem se informovala, ale všude se píše že mládata tak 1x týdně dorostence pak 2x týdně nebo 10/11 dní. První krmení již máme za sebou úspěšně...:-D
díky za info Nikka

loading...
Předmět Autor Datum
Dobrý den, zjistit daný věk hada podle velikosti moc přesně nelze, jsou to jen dohady. Já osobně to…
boomslang 06.04.2009 14:26
boomslang
Záleží na více faktorech - pohlaví, gen. dispozice, předchozí příjem potravy atd., osobně bych tipov…
krokodýl 07.04.2009 18:40
krokodýl
Amálku máme z burzy...zkoušeli jsme krmení teď po 10 dnech a úspěšně, krmíme ji normálními myškami .… poslední
Nikka 10.04.2009 19:04
Nikka
Letokruhy...:-D:-D:-Dpardon za OT
Ginza 07.04.2009 18:49
Ginza

Dobrý den,

zjistit daný věk hada podle velikosti moc přesně nelze, jsou to jen dohady. Já osobně tohoto hada dostala údajně tři roky starý jedinec a má cca 75-80cm, což moc není, bohužel předchozí majitel moc nekrmil, tím nechci říct, že se had musí překrmovat.

Co se týče krmení, záleží čím krmíte, já krmím za 7-10 dní mladým potkanem, když není potkan a jen myška(mladý jedinec), tak dvakrát do týdne.

Odkud krajtu máte? Z burzy z importu nebo přímo od chovatele?

Amálku máme z burzy...zkoušeli jsme krmení teď po 10 dnech a úspěšně, krmíme ji normálními myškami ...vždycky jednu teda za těch 10 dní jelikož jsme ji ale krmili zatím jen 2x uvažuju jestli to není málo..neměla bych ji krmit 1 týdně? V případě že by ji nechtěla tak se nic nestane, ale co kdyby zase jo a pak by mohla být překrmená? :-):-) Dále jsem se ještě chtěla optat, kontrolovala jsem jestli nemá nějaké parazity apod. ale viditelně žádné známky jen jsem si všimla že má jednu takovou jakoby oděrku prostě se jedna šupinka jakoby tak odštipuje pokud ji na tom místě pohladím proti kůži.Jde o špatný svlek?

díky Nikka

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...