Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topný kámen

Koupil sem na burze topný kámen, ktery když jsem změřil laserovým teploměrem, který měři teplotu na povrchu, jsem zjistil, že hřeje na cca 40°C. To je pro mého hada epicrates cenchria nejspíše moc, že ? děkuji za odpověd.

Předmět Autor Datum
Tak když se bude chtít zahřát, tak si na něj vleze a když ne, tak si usadí třeba poblíž něho a nebo…
weyn 12.04.2009 15:53
weyn
A nebo na kámen dej opravdu slabou vrstvu substrátu a teplota na povrchu se sníží.
Bobik 2 2 12.04.2009 18:59
Bobik 2 2
A nebo ten kámen vyhoď, k cenchriáčům (zvlášť k nominátům) to nevidím jako extra dobrou volbu. Rady… poslední
krokodýl 12.04.2009 22:03
krokodýl

Tak když se bude chtít zahřát, tak si na něj vleze a když ne, tak si usadí třeba poblíž něho a nebo pujde uplně jinam.40°C není až tak velká teplota, která by mu mohlo třeba způsobit popáleniny.Zkus a uvidíš, jak se mu na něm bude líbit:)

A nebo ten kámen vyhoď, k cenchriáčům (zvlášť k nominátům) to nevidím jako extra dobrou volbu. Rady typu, když se bude chtít ohřát, tak si na něj vleze a nebo dej na kámen opravdu malou vrstvu substrátu a teplota se na povrchu sníží jsou sice snaživé, ale mohou nadělat víc škody než užitku. Pro vysvětlení mého názoru -
a) topný kámen vysušuje substrát (pro E.c.c. zcela nevhodné)
b) teplota 40 st. je o více než 10 st. více než chtějí Ecc, takže na něj stejně nepolezou a akorát to zmenší využitelnou plochu dna terária.
c) malá nebo spíš větší vrstva substrátu sice sníží teplotu na povrchu, ale na substrátu a ne na kameni (na tom bude pořád 40), což je u E.c.c., který se velmi rád zahrabává do substrátu celkem na nic, spíš na škodu.
d) obecně topné kameny prohřívající se nad 30-32 st. pro hady nepovažuji za vhodné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru