Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno "Požírání" se mezi sebou po krmení

Ahoj, u dvou E.guttata se mi vyskytl problém.
Chovám je už 3 roky a vždy krmím jednoho hada v boxu a druhého v ter., ale poslední dobou když vracím hada zpět do terária, tak se okamžitě začnou lovit, nikdy se mi to nestalo až poslední tři krmení, co může být příčina? nedostatek potravy? Krmím velkou myší za 15-20 dní, někdy i později. Vždy to dopadne tak že jeden vystartuje, chytí druhého za hlavu a drží, běžím pro iron jim dát "čuchnout" a okamžitě se pustí. Po té už problém není, nevím jestli se spletou s myší.
Asi je budu muset oddělit. Máte s podobným chováním zkušenosti? děkuji :)
Jsem začátečník

loading...
Předmět Autor Datum
Podle me je to pro 3 rocni guttky malo a jednou za 20 dni nebo mesic...je to muj nazor guttky sem ne…
BoaPepe 20.04.2009 21:03
BoaPepe
zdravím napadlo mě nejsou to stejného pohlaví?
jentera 20.04.2009 21:41
jentera
U hroznýšů se mi něco podobného taky stalo...no a čím to bylo? Určitě byli jen hodně vyhladovělí a t…
Dejvhroznýšek 20.04.2009 21:58
Dejvhroznýšek
Jednu velkou myš za tři tydny, to je na dospělou guttku celkem málo.Kdyby se je krmil v jednom terár…
weyn 20.04.2009 22:11
weyn
No tak zkusím podávat častěji, těch 20 dní jsem uvedl jako maximum někdy dostavají i dvě.
Lámač 21.04.2009 07:31
Lámač
Rozhodně bych je krmila víc, určitě jim tím neublížíš, dospělé guttky krmím různě, v průměru za 5 -…
RaaJii 21.04.2009 07:53
RaaJii
No, takhle casto krmit je IMOHO na salamovateni :) Ja sve guttky krmil jednou za 3 tydny 2-3 mysma -…
VH 21.04.2009 08:52
VH
Tak něco takového se mi stalo, když jsem krmil prcky od boaedonek. Měl jsem 2 jedince spolu v malém…
SNBák 21.04.2009 09:12
SNBák
Pardon, asi jsem se blbě vyjádřila, když zbaští 2 dospělé myšky, samozřejmě nedostanou za tejden dal…
RaaJii 21.04.2009 19:07
RaaJii
Občas se mi stane, že se nakrmená mláďata (hlavně to dělají guttáty) chytají za místo, kde mají "bou…
boaedon 21.04.2009 09:40
boaedon
abych tomuhle předešel tak mám hady samostatně ,a stím krmením jeto různé -chtěl bych vidět jak krmí…
1kraken 21.04.2009 09:40
1kraken
Řekl bych, že roli hraje a) hlad a b) nenažranost a c) pachová stopa myši na hlavě užovka poo sežrán…
krokodýl 21.04.2009 20:02
krokodýl
asi jsem to blbě napsal nesnáší jednou týdně /tam je frekvence asi40-50 dní mezi snůškama/ ale krmit…
1kraken 22.04.2009 08:46
1kraken
asi jsem to blbě napsal nesnáší jednou týdně Jo, tak to jsem blbě pochopil, právě, že mi to připad…
krokodýl 22.04.2009 08:54
krokodýl
jo sloh a čeština to bylo vždycky moje hobby poslední
1kraken 23.04.2009 12:45
1kraken

Podle me je to pro 3 rocni guttky malo a jednou za 20 dni nebo mesic...je to muj nazor guttky sem nechoval mel jsem jen jednu na hlidani rok...ale myslim si ze to neni moc a proto jsou nastartovane a citi pach koristi z druheho...zkusil bych prikrmit nic za to nedas a uvidis co se stane treba to pomuze :) drzim palce at to klapne krasny vecer...

pak pisni jak to dopadlo

Jednu velkou myš za tři tydny, to je na dospělou guttku celkem málo.Kdyby se je krmil v jednom teráriu, tak to že se stane co popisuješ, je pravděpodobný.ALe když je krmíš zvlášt, tak je to divný no.To že jsou hladový, tak nevidím důvod k utoku, to už by asi museli bejt fakt dost hladový,ale je to možný, jinak nikdy se mi nic podobnýho nestalo s užovkama.
A neutočí vždy stejná?

Rozhodně bych je krmila víc, určitě jim tím neublížíš, dospělé guttky krmím různě, v průměru za 5 - 10 dní někdy 14 - maximum a to jen v případě, že před tím zfutrují 3 dospělé myšky. Jako základ pro krmení dospělé guttky bych viděla 1 - 2 dospělé myšky na týden. samozřejmě je něco jiného při svkleku!

Jinak k tvému problému, stalo se mi párkrát něco podobného. Po krmení se "kousali" vždy do místa, kterým škrtili myš, tak jsem vždy tomu hladovějícímu nabídla ještě myšku a byl klid..

Tak něco takového se mi stalo, když jsem krmil prcky od boaedonek. Měl jsem 2 jedince spolu v malém terárku, nakrmil jsem je (každý 2 holata) a vše bylo v pořádku. Každý sežral své porce a já se přesunul k dalším terárkům. Když jsem asi po 5 minutách koukl znovu do terárká, tak jsem viděl zmítající se ocas jednoho z prcků. Nadzvedl jsem ubrousky a jeden do sebe ládoval druhého. Měl v sobě už třetinu jeho těla:-?. Vyvolal jsem u něj dávení a oba hadi byly v pohodě. Už se to neopakovalo, a další krmení vše proběhlo v pořádku. Že by byl jeden nebo druhý hladový vylučuju, protože jsem je krmil vydatně. K četnosti krmení u dospělých hadů se nebudu vyjadřovat, protože na to má každý svůj názor, ale ani já nejsem zastánce překrmování a 2 myši týdně se mi zdají taky moc.

Pardon, asi jsem se blbě vyjádřila, když zbaští 2 dospělé myšky, samozřejmě nedostanou za tejden další 2, bylo to orientačně napsané. Nabídnu 1, 2, třeba i 3 když mám moc skákavek a podle toho kolik toho zbaští, tak za takovou dobu dostane, většinou se orientuji dle jejich aktivity - to je pro mě zatím asi nejlepší ukazatel, ale nevím jak bych to sem popisovala. To jen pro upřesnění, abyste nemysleli, že si je vykrmuji pro sebe :-xna večeři.. :-D

Občas se mi stane, že se nakrmená mláďata (hlavně to dělají guttáty) chytají za místo, kde mají "bouli" po nakrmení ale nikdy se nesežrali. Jednou jsem měla boaedona, kterého jsem musela mít zvlášť od ostatních, protože napadal spolubydlící a jednou jsem ho přistihla škrtit sourozence, naštěstí ho nestačil sežrat. Dělal to nakrmený i nenakrmený. Zřejmě byl tak trochu "kanibal". Jak to s ním dopadlo dál, nevím, protože jsem ho prodala, samozřejmě jsem s tím obeznámila kupujícího.

abych tomuhle předešel tak mám hady samostatně ,a stím krmením jeto různé -chtěl bych vidět jak krmíte helenu v sezoně když snáší jednou týdně -toby byla zralá na preparaci ,dostává skakavku každy den a určitě by sežrala i víc ,samec dostáva jednou týdně a někdy nechce,mimo snůšku dostává taky jednou týdně/přibližně/

Řekl bych, že roli hraje a) hlad a b) nenažranost a c) pachová stopa myši na hlavě užovka poo sežrání.

Řešení: po krmení v samostatné bedně je spojovat až po delší době (třeba 20 min a více) nebo je prostě chovat zvlášť. Guttka je asi krapet hladová, doporučil bych krmit tak po 2-3 týdnech, ale větší kořistí - odstávče potkana nebo několik myší (2-3 podle velikosti).

Kraken:

chtěl bych vidět jak krmíte helenu v sezoně když snáší jednou týdně

Ale no tak, za týden vejce neudělá ani gekončík. Přidej pár týdnů a budem na svým, jinak bych to nenazýval snůškou, ale troušením zadržených vajec.

dostává skakavku každy den a určitě by sežrala i víc

Při normálním průběhu, tedy několik snůšek v intervalu po 2-4 týdnech stačí krmit 1 x za 5-7 dní 2-3 myši. Ale základ musí být už před sezónou a dohání se to i po.
Samci stačí 1-2 myšky za 2 týdny.

asi jsem to blbě napsal nesnáší jednou týdně /tam je frekvence asi40-50 dní mezi snůškama/ ale krmit jednou týdně ,skoušel jsem krmit třeba po 5-7 dnech co sežere ale někdy to vydávila tak se mě osvěčilo málo ale častěji ,počkat 20 minut po krmení je možná ještě málo l.t. campbeli -ráno jsem je nakrmil před odchodem do práce , jednu v terárku a druhou jsem šupl do krabičky , večer je dam k sobě a ráno obě mrtvý jedna byla do púlky v té druhé a už ji nemohla vydávit tak šli obě do kopru .tedka jsou žofky v racku každá solo a je klid ,když je připuoštím tak těch 14 dní nežerou což jim nevadí/i když samice by asi žrali ale samec ne/.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...