loading...
Předmět Autor Datum
Podle fotky to vypada jako nejaka plisen..tvari se mokvave...na vlastni bulvy by se dalo soudit lip…
BoaPepe 20.04.2009 22:56
BoaPepe
Zdravim, Predpokladam, ze reginka je zakoupena na burze, za cenu vicemene priznivou, kolem 900,-, pr…
Redsnake 21.04.2009 11:00
Redsnake
Je to presne tak jak se domnivate, je zakoupena na burze v ostrave ktera se konala v breznu za onu p…
dobes 21.04.2009 12:40
dobes
Neni to mokvave, kuze je stejna jako jinde akurat ma ty supiny takhlenc zdurele a nektere jsou jakob…
dobes 21.04.2009 12:43
dobes
jsem rad, ze jsem se trefil, ony reginy snad i mely zustat v citesu uz proto, ze jsou to pomerne obc…
Redsnake 21.04.2009 12:59
Redsnake
On vam nelhal :) rekl vam ze to je Odchov...musel by rict ze to je jeho odchov..takhle je to import…
BoaPepe 21.04.2009 14:05
BoaPepe
No my jsme si regiusky s bráchou pořizovali oba na téže burze u téhož prodavače...já bohudíky mohu z…
Nikka 21.04.2009 14:42
Nikka
tahaní z tera ven taky snáší dobře...dokonce bych i řekla, že se jí to líbí - vždycky si zaleze s ná…
JaBula 21.04.2009 15:06
JaBula
On vam nelhal :) rekl vam ze to je Odchov je to import z FAREMNIHO ODCHOVU z Ghany...to znemena ze…
krokodýl 21.04.2009 16:39
krokodýl
Já mám dvě regiusky a ze zkušenosti můžu říct, že jsou na stravu opravdu hodně vybíravé, samec žere…
Luc 21.04.2009 15:46
Luc
Tak vam dekuji za rady, budu vyhlizet prvni kopku co udela a poputuje k veterinari pokud nejakeho na…
dobes 21.04.2009 16:15
dobes
nebojte, myslím, že nechce...:o) a kdyby jo, tak má smůlu :-D jinak samozřejmě ji netahám ven každý…
Nikka 21.04.2009 16:40
Nikka
a kdyby jo, tak má smůlu Ať žije správnej přístup ke zvířeti a nadšení pro teraristiku...
Cheert 21.04.2009 16:58
Cheert
A vsichni na povinou registraci nadavali...ale myslim ze aspon nekterym temto pripadum by zabranila.…
BoaPepe 21.04.2009 17:17
BoaPepe
Myslím, že tady asi někdo nechápe legraci.....No coment 8-)
Nikka 21.04.2009 17:46
Nikka
Myslím, že si tady někdo plete teraristiku s hrou, Nikko.
Luc 21.04.2009 18:31
Luc
Myslíš, ale asi nevíš, Luc...
Nikka 21.04.2009 19:49
Nikka
Soudím dle toho, co tady z tebe padá. A jak je vidět výše, nepozastavuju se nad tím jen já.
Luc 21.04.2009 20:03
Luc
No kdo bude chtít pochopí vše v tom správném slova smyslu...chytat někoho za každé slovo, to je fakt…
Nikka 21.04.2009 21:04
Nikka
je lepsi hada tahat ven jen kdyz je treba nebo jen obcas.cim vic ho tahate tim vic ho stresujete tim…
exel 25.04.2009 23:24
exel
No nekecej, fáákt joo???.....díky za podrobné vysvětlení..jinak co jak dopada, když už jsme u toho?.…
Nikka 27.04.2009 17:28
Nikka
mám taky problém u hadice,už dlouhou dobu má dva boláky na těle,jsou zaschlé,ale jelikož se mi špatn… poslední
dasar 05.05.2009 20:05
dasar

Podle fotky to vypada jako nejaka plisen..tvari se mokvave...na vlastni bulvy by se dalo soudit lip ale jako vada kuze se mi to moc nezda...je to vlhke nebo pevne?

na dalku tezko povidat snad jen to nevypada jako spalenina...:)

pockejme az se vyjadrzi odbornici...

Zdravim,
Predpokladam, ze reginka je zakoupena na burze, za cenu vicemene priznivou, kolem 900,-, prodavajici se dusoval, ze jde o odchov v zajeti.....?Pletu se?Nebo jste dali za prcka 1500+ a dostali jste od prodavajiciho i cd s fotografiemi lihnuti apod?....
POkud jde o prvni variantu, jde zrejme o starsi zahojene zraneni...Pokud z odchytu je, tak bych tomu prisuzoval i tu nezravost....tak sup, sup, vyklopte to:)At to muzem rozlousknout
Chovu zdar

Je to presne tak jak se domnivate, je zakoupena na burze v ostrave ktera se konala v breznu za onu priznivou cenu bez cd..:) Onen chovatel prave trvdil ze krajta je z odchovu tak nevim....asi umel lhat polak jeden...takze mam to nechat tak a dal tomu nevenovat pozornost?Mel sem prave strach ze diky te pochroumane kuzi nechce zrat...

jsem rad, ze jsem se trefil, ony reginy snad i mely zustat v citesu uz proto, ze jsou to pomerne obchodovana zvirata a prodavajici casto blufuji s tim, ze jde o odchov a opak je pravdou.
O regiuskach a pricinach nezrani toho bylo napsano tuny, takze doporucuju hledat, zkusil bych nejruznejsi potravu,mysi, mastomysi, krecky, dzungaraky,piskomily.... v podstate vse co vas napadne:) Casem se chytne.Podstatne by snad mohlo byt zvazeni a pripadne po mesici nezrani bych ji prevazil, pokud nebude vahovy ubytek nejaky markatni, tak bych k umelemu krmeni nepristupoval radove i par mesicu.
Jde o import z domoviny, tudiz je na vine velkym podilem stres z importu samotneho, stres z noveho prostredi a nejspise i s tres z vas, jelikoz nepochybuji o tom, ze si ji z terarka obcas vytahnete..Nemam to za zle, ale u neaklimatizovaneho hada to neni nejidealnejsi.
Imho. pokud nechcete ponechat nic nahode, pockejte jestli udela bobek, nasledne na veterinu ( zjistete si nekoho kvalifikovaneho ve vasem okoli) a nechte udelat parazitologicky rozbor.Vnejsi paraziti snad byli vylouceni, aspon doufam, ze jste ji radne prohledli.
Chovu zdar, kdyby byl nejaky problem, ptejte se

On vam nelhal :) rekl vam ze to je Odchov...musel by rict ze to je jeho odchov..takhle je to import z FAREMNIHO ODCHOVU z Ghany...to znemena ze to odchov je...neni to odchyt...to je ten hacek :)...jinak regiusky jsou zname nezranim...ale tim ze je to import ta cesta v ne prilis prima podminkach plus to cestovani na burzy udelaji sve..vy se ted muzete pokusit nabidnou cely jidelnicek a pokusit se vytvorit co nejlepsi podminky...a chce to vazit...ony jsou schopne vydrzet i 7 mesicu bez vetsiho ubytku na vaze hladovet...ale rikam bez znatelnejsiho ubytku na vaze...pokud by jste zaznamenaly vetsi ubytek na vaze tak je treba s tim neco delat...nejsem zastancem nasilneho krmeni, takze tuto variantu bych zaradil az v hodne vyhrocene situaci...vsechno co vam pisu jsem nacetl a pochytil z konverzaci z chovateli..sam mam Boa C. a Python Regius se ke me chysta az za 14dni takze z tohohle mam taky strach...

Moc vam drzim palce aby vse dobre dopadlo a dej te vedet...

No my jsme si regiusky s bráchou pořizovali oba na téže burze u téhož prodavače...já bohudíky mohu zaklepat, že ta má se aklimatizovala velmi rychle, možná to bylo i tím, že ji byly připraveny hned ideální podmínky pro chov...bez problému příjíma potravu a tahaní z tera ven taky snáší dobře...dokonce bych i řekla, že se jí to líbí - vždycky si zaleze s náma pod peřinu a je dobře :))

Já mám dvě regiusky a ze zkušenosti můžu říct, že jsou na stravu opravdu hodně vybíravé, samec žere třeba jen samičky myší, samce si nevezme, takže zkoušet nejen různou stravu, ale také různé pohlaví hlodavců. A celkově má oproti té druhé hadici, samici, různé výkyvy v krmení. Samice zase nechtěla žrát ze začátku, když jsem jí přivezla domů - faremní odchov, chce to opravdu hodně trpělivosti. Nikdy mi ani jeden nevzal nabízenou potravu mimo terárium. Na krmení ho vždycky přepažím, aby myš neutíkala všude možně a had neměl příliš velký prostor, ale vše měl tak říkajíc u huby. Moc se mi to osvědčilo.

Tak vam dekuji za rady, budu vyhlizet prvni kopku co udela a poputuje k veterinari pokud nejakeho najdu a co se tyce mysi tak vyzkousim teda obe pohlavi, snad prijdu na to jakou ma orientaci...:) Mimochodem nevite nekdo o veterinari pobliz ostravy ktery by mi mohl pomoct?

A vsichni na povinou registraci nadavali...ale myslim ze aspon nekterym temto pripadum by zabranila...viz... ahoj Davidku uz ti je 10 let a koupily jsme ti hroznyse k svatku, podivej jak je malinky to terarium 40x30x50 mu bude stacit na porad...ma rad kureci maso, staci ohrat v mikrovlnce...topit mu nemusis je zvyklej a krmit tak 1x mesicne vzdyt uz mu jsou 3 mesice...a moc rad se mazli a rad s tebou bude hrat na pocitaci cim vic s tebou bude tim te bude mit radsi a bude mu lip :D

No nekecej, fáákt joo???.....díky za podrobné vysvětlení..jinak co jak dopada, když už jsme u toho?...u mě je vše ok nevím jak u tebe....hada určitě nezaměnuji za psa či kočku, či křečka apod. tím, že jsem napsala, že manipulaci snáší dobře, jsem nemyslela, že se mnou chodí na procházky a sedí se mnou na gauči...samozřejmě ji z tera taháme jen tak, jak je potřeba a myslím, že kdyby to bylo častěji a byla ve stresu tak nám nežere, nebo se to projeví jinak....žádný super chovatel hadů nejsem a zkušenosti moc nemám,ale před pořízením P. regius jsem se hodně informovala a vše dělala, tak aby byla v novém prostředí co nejvíc v pohodě!A upřímně je mi celkem jedno co si myslíš,já vím,že se k ni chovám dobře.Každopádně, v případě,že budu potřebovat radu jaké zvíře si pořídit na mazlení 100 % se na tebe obrátím. Díky ti...

mám taky problém u hadice,už dlouhou dobu má dva boláky na těle,jsou zaschlé,ale jelikož se mi špatně svléká,tak ji koupu a dnes jsem si všimla,že jeden z boláků se zvětšil.Pokusím se přidat fotku.Děkuji za případné rady.Jinak žere normálně,přibírá.Doufám,že to nebude nic vážného,ale nerada bych něco zanedbala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...