Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co je lepsi?

Zdravim Vas,
uz dlouho s pritelkyni zvazujeme koupi, pro me snad nejkrasnejsiho hada - (mozna hned po viridisce, ale na tu si netroufam :-D ) Hroznyse kralovskeho. Planuju koupit par, protoze se chci pokusit samozrejme o odchov. No...konecne jsme se rozhoupali a zaciname planovat:-)

Chci jiz dospele kusy, proto bych se chtel zeptat, zda je lepsi si pockat, jestli nekdo bude prodavat par, nebo lze koupit zvlast samici a zvlast samce. Druha verze by pro me byla schudnejsi, ale zase si nejsem jist, zda by to vzhledem k pokusu o odchov bylo zrovna nejstastnejsi - mozna si "nepadnou do oka" ;-) Na druhou stranu je bezny oddeleny chov (coz hodlam praktikovat i ja), takze podle me je to skoro jedno.

Tesim se na vase odpovedi

Mirror

loading...
Předmět Autor Datum
záleží jestli chcete hroznýše jako mazlíčky to by bylo lepší koupit mláďata,ale pro odchov jestli se…
pseudonaja 21.04.2009 16:37
pseudonaja
Jako mazlicky hroznyse rozhodne nechci :-) Samozrejme by nemuseli byt agresivni, ale to se snad v po…
Mirror001 21.04.2009 16:40
Mirror001
Mel jsem samce, pravda F1 peru, ktery mne slovil v podstate pokazde, kdy jsem k nemu do tera neco se…
Redsnake 21.04.2009 16:46
Redsnake
Tak jak pises, je to podle me u vsech zvirat - zalezi na kazdem jedinci. K otazce: Prave o to jde..…
Mirror001 21.04.2009 17:01
Mirror001
Jenze majitel mi muze napovidat cokoli, zejo Jo:-D
krokodýl 21.04.2009 17:04
krokodýl
kdyz zvolite dobre tak si to nebude moct dovolit...protoze by si mohl zdiskreditovat jmeno....odkud…
BoaPepe 21.04.2009 17:07
BoaPepe
Jsem z Ostravy. A ten chovatel proda chovne pary?:-D:-D
Mirror001 21.04.2009 17:15
Mirror001
par asi ne...ale samce nebo samici by snad mohl chce to ho kontaktovat...jedna se o pana Karablese..…
BoaPepe 21.04.2009 17:19
BoaPepe
Zaklad je asi vitalni samice, co? Ikdyz "pan Testosteron" by se mel umet taky cinit :-)
Mirror001 21.04.2009 17:21
Mirror001
nejlepe mit oba hady kvalitni i kdyz to neni vhodny nazev :)...nemyslel jsem kupovat albino...ale po…
BoaPepe 21.04.2009 17:30
BoaPepe
No jenze: 1) Kdo proda 5. leteho potomka albino? 2) A kdyz uz, tak jak poznam ja, ze je potomek albi…
Mirror001 21.04.2009 17:37
Mirror001
Ja to vcelku jedno, pokud půjde o tzv. MIX, tedy křížence neznámého původu (nejvíc mají asi z mexick…
krokodýl 21.04.2009 16:51
krokodýl
Chci se pokusit samozdrejme o odchov :) to nebyva az tak samozdrejme :) jinak pokud chcete dospela…
BoaPepe 21.04.2009 16:57
BoaPepe
Krokodyl, BoaPepe: Ze zacatku budu vdecny, kdyz odchovam MIX. Samozrejme ambice budou casem vetsi, a…
Mirror001 21.04.2009 17:12
Mirror001
Ahoj, jsem sice taky na začátku jako ty, ale nemohl jsem nenapsat. Když chceš v budoucnu odchovat ně…
broz.pavel 21.04.2009 23:07
broz.pavel
Jasny, v pohode. Ale nejsem na tom financne i zkusenostne tak, abych si mohl koupit parek za 40 000,…
Mirror001 21.04.2009 23:17
Mirror001
Když chceš v budoucnu odchovat nějakou zajímavou formu, co potom uděláš se zvířaty, které teď koupíš…
krokodýl 22.04.2009 09:08
krokodýl
Ja kpíše krokodýl. Nejhorší co může pro zvíře z importu být je že zůstane delší dobu u dovozce. Mam…
drobek 22.04.2009 09:34
drobek
100% jsi to vsechno vystihl :-)
Mirror001 22.04.2009 12:57
Mirror001
Chtel bych obnovit tohle vlakno. Mate prakicke zkusenosti s importovanymi hady (hroznysi)? Chtel byc…
Mirror001 09.05.2009 17:47
Mirror001
index.html On vyzera byt seriozny , aj su na neho dobre ohlasy. Komunikoval som s nim jeden cas , v…
Tal_Rasha 09.05.2009 20:27
Tal_Rasha
Rozhodl jsem se nakonec, ze si poridim albina nez nejakou cistou formu. Mate nejake tipy na dobre ch…
Mirror001 09.05.2009 21:16
Mirror001
Jestli chceš hetera napiš mi do pošty. ;-) poslední
Cheert 09.05.2009 21:21
Cheert

Mel jsem samce, pravda F1 peru, ktery mne slovil v podstate pokazde, kdy jsem k nemu do tera neco sel...Pravda, je to lokalita, ale preci jen ybch hroznyse jako klidasy do jednoho pytle nedaval:)
Imho k otazce: Je vic pohledu...Na jednu stranu, pokud zakoupis od dvou ruznych chovatelu dva hady, mas vetsi jistotu, ze nepochazeji ze stejneho vrhu, tudiz by jsi mel vyeliminovat pribuzenskou plemenitbu(teoreticky, nemusi byt pravou). Na druhou stranu mas dvojnasobnou sanci na to, ze zakoupis jednohop hada nemocneho a ten Ti nakazi cely chov..Takze....?.)idealne od dvou duveryhodnych chovatelu...Coz je dnes kdo, ze?

Tak jak pises, je to podle me u vsech zvirat - zalezi na kazdem jedinci.

K otazce: Prave o to jde...na netu jsem videl, plno inzeratu typu: "Prodam B.c za X kc, par Y Kc (Pozn.: Y < X)" - jenze to byli povetsinou jeste mali prdolove. Ne moc zkuseny "chovatel" si rekne, proc nevyuzit mnozstevni slevy za par - alespon tam ta mala hadicka nebude sama. Za par let ho preroste a proda s tim ze se jedna o par B.c. - koupi ho nejakej blazen, co ma zajem o odchov (ja) - a tady muze byt problem. Nemam zajem o to, aby se v mych terariich mnozili "bratr se sestrou". Proto si myslim, ze by bylo lepsi poridit dva kusy od dvou ruznych chovatelu. A aby byla jeste o neco vetsi jistota, poridil bych si samici o rok dva starsi, nez bude samec. Jenze majitel mi muze napovidat cokoli, zejo :-)

kdyz zvolite dobre tak si to nebude moct dovolit...protoze by si mohl zdiskreditovat jmeno....odkud jste? kolem prahy znam jednoho chovatele B.C ktery by vam jiste nic nenalhal...pokud budete mi zajem pepejelinek@gmail.com...chce to dobre zvazit vse...na netu je plno matoucich inzeratu a spousta radoby chovatelu co si radi namasti kapsu na nevedomosti...

nejlepe mit oba hady kvalitni i kdyz to neni vhodny nazev :)...nemyslel jsem kupovat albino...ale potomka albino...tzn ze ma pravdepodobnost ze bude mit v potomcich albina...urcite bude zalezet na obou hadech...hlavne to chce hady z kvalitnich odchovu...ne na inzerat typu PRODAM BOA CONSTRICTOR samec 3 roky vyborne PARI!!!! jsem jeho 3 majitel :D

No jenze:
1) Kdo proda 5. leteho potomka albino?
2) A kdyz uz, tak jak poznam ja, ze je potomek albino?:-)

Jak uz jsem rikal, do budoucna planuju neco extra - mista je zatim dost :-D Ale takhle do zacatku...budu vdecny za to, kdyz budou oba MIX-aci plodni.

EDIT: Stejne pro ne nemam zatim jeste ani tera, zatim jen shanim info. Ale co se tyce teraria - resp. primo tera steny -tak to nebude problem, ta se za chvili zvladne ;-)

Ja to vcelku jedno, pokud půjde o tzv. MIX, tedy křížence neznámého původu (nejvíc mají asi z mexických imperátorů) snadno seženete i jednotlivé dospělé kusy nebo i "sehrané" páry. Nevýhodou při koupi dospělců je kromě vyšší ceny hlavně fakt, že netušíte jestli nejde o zvíře, které má nějaký problém (třeba právě s plodností). Pokud jde o pár, který už odchov měl (ovšem důvěřuj, ale prověřuj), tak tyhle starosti odpadají. Prodej např. samotné dospělé samice bývá vždy trochu podezřelý, ale i to se občas naskytne.
Já osobně mám raději, když si zvíře odchovám od mláděte - vím na čem jsem, vím jak je zvíře opravdu staré, jaké má nešvary atd., a u některých jedinců je užitečné znát je od mala a počítat s jejich povahou, ne vždy musí být hroznýš bezproblémový kliďas. V takovém případě je lepší, když Vaše zkušenosti rostou společně s hadem.

Chci se pokusit samozdrejme o odchov :) to nebyva az tak samozdrejme :)

jinak pokud chcete dospela zvirata par...tak bych jednu logickou vyhradu...myslite si ze vam nekdo proda super chovny par? ktery bude mit kazdorocne snusku? proc by je daval pryc ze...znami se takhle napalil tak dopredu varuji...jinak si myslim ze solidni chovatele B.C v cechach jsou ale maji podle toho nasazene ceny...ale vetsinou se jedna o necim vyjmecne kusy...jinak si myslim ze bych bral urcite samici jinde a samce taky...chce to hledat inzerce jsou adultu plne posledni dobou az nezvykle co pozoruji, ale chce to proverovat :)...pokud chcete odchov doporucuji nejaka vyjmecnejsi zbarveni nebo possible na albino...aspon takovy zamer mam ja :) zatim mam 100% heteroalbino samici 2 mesice starou :) a v dospelosti zkusim pripustit samce od znameho chovatele take 100%...tak uvidime co budoucnost privane..:)

tak drzim palce a pak nam sem prsknete fotky ;)
hodne stesti

Krokodyl, BoaPepe: Ze zacatku budu vdecny, kdyz odchovam MIX. Samozrejme ambice budou casem vetsi, ale momentalne na albino nejsou moc finance :-)
Co jsem si tak projizdel net, nasel jsem velice priznive ceny. Dokonce 1500kc za dospelaka - ale vypada to na zajmoveho chovatele, ktery ani nezna pohlavi (hada :-) ). Hodlam si vychovat vlastniho B.c., ale to az nekdy v budoucnu nejakou zvlastni formu.

Ahoj,
jsem sice taky na začátku jako ty, ale nemohl jsem nenapsat.
Když chceš v budoucnu odchovat nějakou zajímavou formu, co potom uděláš se zvířaty, které teď koupíš?
Nebylo by tedy lepší si rozmyslet jakou formu bys chtěl a podle toho našetřit peníze a zařídit se tak? Nebude tady asi mnoho lidí kteří teď se mnou budou souhlasit, ale existuje tady varianta import, většinou prodávají adulty. Tímto směrem by taky mohla vect cesta.
Samosebou import je trochu náročnější ( nemoci, paraziti, apod.) ale pokud jsou delší čas u prodejce, tak bych se toho zase tolik nebál.
Výběru zdar

Když chceš v budoucnu odchovat nějakou zajímavou formu, co potom uděláš se zvířaty, které teď koupíš?

Buď si je nechá nebo prodá, ne? Proč hledat problém, tam, kde není.

Nebylo by tedy lepší si rozmyslet jakou formu bys chtěl a podle toho našetřit peníze a zařídit se tak?

Myslím, že začíná, tak, jak začínat má. Většina těch, co začínali hned s tí "lepším", pak zplakala nad výdělkem. Začínat se má od začátku.

Nebude tady asi mnoho lidí kteří teď se mnou budou souhlasit, ale existuje tady varianta import, většinou prodávají adulty.

Proč riskovat a podporovat importy, když je dostatek odchovů za rozumné ceny (myslím konkrétně u Boa c.). Navíc adulti se aklimatizují nejhůř.

Samosebou import je trochu náročnější ( nemoci, paraziti, apod.) ale pokud jsou delší čas u prodejce, tak bych se toho zase tolik nebál.

Tak tím víc bych se bál, importéři většinou nemají čas se zvířatům "na skladě" nějak moc věnovat, takže čím dřív po importu zvíře získáme, tím větší je pravděpodobnost, že to při individuální péči chovatele zvládne.

Ja kpíše krokodýl. Nejhorší co může pro zvíře z importu být je že zůstane delší dobu u dovozce. Mam dost zkušeností z importovanými hroznýši a vždy jsem se snažil vzít je hned po dovozu. U dovozce se totiž dostanou do styku se zvířaty ze všech světových stran to znamená i z jejich nemocemi a to je právě to nejhorší co může být. Každopádně bych nedoporučoval začátečníkům zvířata z importu a když tak vzít alespoň 10kusů pak je větší pravděpodobnost odchovu a hlavně že něco zůstane na živu.

index.html

On vyzera byt seriozny , aj su na neho dobre ohlasy. Komunikoval som s nim jeden cas , vyzeral ze vie co robi. Chcel som si kupit surinami od neho ale potom som sa rozmyslel koli nedostatku casu a dlhej ceste tam. A ma tam bcc surinam aj peru by mal mat. Akurat ze tu stranku velmi zriedka aktualizuje.

Inak ja tiez zvazujem , import surinam zohnat ale je to dost tazke v poslednej dobe. O slovenskej teraristickej scene radsej ani nehovorim. Tam je zohnat vsetko 3x tazsie jak v CR.

Odchovi surinamov alebo bc peru tazko odchovat, zohnat este tazsie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...