Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva čtyřprstá - několik dotazů k chovu

Hezky den,chtela bych se zeptat na par rad ohledne mich zelvicek.Jela jsem si pro ne asi 220km v domeni,ze jedu ke skusenemu chvateli ktery poradi,coz vyplivalo i z jeho inzeratu.K memu udiveni sme prijeli do obrovskeho baraku,ktery byl nacpany az po strop dovezenymi exotickymi zviraty no hruza.Stale sem vsak doufala,ze to bude chovatel se skusenostmi treba jako Khor.Obevil se upne jiny pan ktery vlastnil Velkoobchod,ze ho posila pan s kterym jsem se domlouvala.Z meho vysneneho chovatele se stal jen dovozce exotu:-(.Na jednu stranu bych nejradsi odesla ,ale na druhou mi bylo lito zelvicek ktere se mackaly 2roky v ne moc velkych akvarkach.Pan mi zacal hned ukazovat zelvicky a udelal a namluvil by mi cokoliv jen abych si je koupila.Jako ze tahle zelva nemusi byt ve vlhku,ze nemusi zimovat aby se mohly rozmnozovat a td.Po vybrani sem studovala papiry Cites a mely v nich napsano U.Ptala sem se na to a pan mi rekl,ze kdyby si vic dupl maji v papirech W.Holt asi malo dupal:-).Rekla jsem ze zelvy s U nechci a byly mi vymeneny Za zelvy s W.Po mich skusenostech uz nikdy zelvicky od dovozcu nechci a ani jsem nikdy nechtela,ale kdyby ste je videli jak koukaly smudlinky:-/.Myslim ,ze nejsem jedina kdo jel k radoby chovateli a pak se jen divil co?!
A tet k tem dotazum 1.pan rikal ze jsou odcervene,ale nebyl to zrovna tip cloveka kteremu bych duverovala.Mam je odcervit a nebo dat hovinka na rozbor a jak se to dela?vemu hovinka a donesu je k veterinari??
2.Do tet byli zelvicky jen na sene cinskem zeli,mrkvi a pouze rekla bych v dosti suchych akvarkach,tet maji jen zelene z louky a kazdy den jsou cca.2hodiny venku na dvore mam jim kapnout AD3 nebo jen D3 nebo nic kdyz budou od tet prez leto venku a zime spinkat!?
3.Do ceho pridat sepiovou kost a skorapky samotne jim to vubec nejede a posipanim potravy nevim jestli to staci??
Dekuji za nakou radicku a treba i debaticku;-)

Do prdele (musím být sprostý!!!), to je takový problém smysluplně nazvat téma? (GG) (krokodýl)
Změna předmětu, původně: Z (krokodýl)

Předmět Autor Datum
1. určitě je lepší odebrat trus a teprve potom podle rozboru odčervit (bude-li třeba). 2. pokud se d…
krokodýl 22.04.2009 11:34
krokodýl
Dekuji za odpoved!Jeste jedna otazka,vadi kdyz ma zelva ctyrprsta v papirech U,kdyz jsou ve skupine…
tomyska 22.04.2009 11:59
tomyska
Dokud nedojde k překlasifikaci u T.h. tak je to bez problému. poslední
KHor 22.04.2009 16:19
KHor

1. určitě je lepší odebrat trus a teprve potom podle rozboru odčervit (bude-li třeba).
2. pokud se dostanou ven, tak není třeba (bylo by to spíš na škodu) je dotovat D3.
3. pokud krmíte zeleným, hlavně pampeliškou, tak tam je vápníku dost. Jinak sépiovku nalámu a naházím do výběhu a ony pokud mají potřebu, tak si ji okusujou. Můžeš ji i nastrouhat a posypávat jim tím potravu, ale při výše popsaném krmení mi to přijde zbytečné a akorát jim to zelené znechucuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru