Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trachemys s.e. - rady do začátku

Dobrý den,

chtěl bych Vás požádat o radu. Našel jsem na ulici želvu, podle druhu co jsem zjistil je to želva náýdherná, tak jsem ji vzal domu. musela se mnou sice vydržet den v autě, ale v pohodě. doma jsem se na internetu dohledával, co vše potřebuje, tak jsem kompletně zařídil vše pro její živobytí. Ale všude čtu, jak se rádi slunní a ta moje želva je od příjezdu stále ve vodě a schovaná v rohu .vůbec se ji nechce na kamen pod vyhřáté místo. Mám docela strach, aby nenastydla nebo podobně. a hlavně aby se třeba v noci neutopila. snažím se dovědět všude něco o jejím druhu, ale každý všude píše něco jiného.

Chtěl bych se zeptat, jestli je to normální, že je pořád ve vodě(celou noc) a jestli ji mám svítit stále nebo jestli přes noc je lepší zhasínat. a kolikrát se tak krmí a v jakém množství. Je fakt, že tedy už žere normálně a dělá i pěkné bobky.

Předem moc díky za radu a pomoc.

Břetislav Suchan Ústí nad Labem
Změna předmětu, původně: poraďte mi prosím. (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
poraďte mi, jak často dělá želva bobíky. včera nám udělala jeden malej, ale dnes žádnej. a to dělala…
LABRADOR 07.07.2009 17:01
LABRADOR
Záleží na tom jestli jde o mládě nebo dospělou želvu u mláděte můžeš trus snadno přehlédnout. Ale zd… poslední
eleganska 07.07.2009 20:55
eleganska

Záleží na tom jestli jde o mládě nebo dospělou želvu u mláděte můžeš trus snadno přehlédnout. Ale zdravá vodní želva kálí do vody jednou denně či ob den.. Nemusíš to hned spozporovat jelikož želvy rády požírají svůj trus, takže zdání klame... Neměj obavy ,pokud nepozoruješ žádný trus. Pokud je čilá tak bych se nestrachovala příjem a výdej je v zájemné bilanci. Pokud přeci jenom máš obavy tak želvu nakrm ráno a odpoledne ji dej do vlažné vody , třeba do lavoru a uvidíš jak bude vesele kajdit. Chovu zdar

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru