Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem P.vitticeps - problem s chovanim - agresivitou samce vuci samicim/bez pareni

Trapi me chovani naseho samce Gizma - mozna uz jsem to nekde zminil, ale situace se spis jeste horsi. Jde o vitalniho docela mohutneho zdraveho samce (47cm/neco pres 400g), ktery pokud ho dam k samicim (jinak je ve vlastim terarku) tak je vuci nim agresivni - honi je po terarku a kouse je, ALE pritom se nechce s nima parit. Strhne si treba samici z plosinky, zakousne se ji do zatylku a to mu staci - chvili ji tak drzi a pusti. Stve me hlavne ze ho nemuzu u tech samic nechat neb je skutecne kouse "do krve" - jedne samici ukousal ty bodliny co ma na hlave vzadu. ::) Pritom je fakt krasnej a rad bych od nej mladade prave s touhle (podobna barevna forma).

Jen upresneni - takhle se chova jen k 2 ze 3 samic, jinak je plodny a s treti samici se uz loni bez problemu paril - mame z toho pareni uspesny odchov. Nechci ale tuhle samici dal trapit snuskami, mela nejake zdravotni problemy. Tato samice je jinak "alfa" v skupine, a chova se k nemu jinak nez ty zbyvajici = mozna je problem v tom ze ty dve nechteji byt parene? V panice pred nim zdrhaji, jsou vylozene v stresu - ta alfasamice mu normalne odpovidala na jeho predvadeni a sama si za nim prisla.

Nesetkali jste se s podobnym chovanim/nevite co s tim?
Změna předmětu, původně: P.Vitticeps - problem s chovanim - agresivitou samce vuci samicim/bez pareni (halapremek)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny