Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Boa Constrictor

Dobrý den, koupil jsem tohoto hroznýše(75-80cm) i s teráriem(d.50,v.40,h.40) a chtěl bych se zeptat, do jaké velikosti v něm můžu hada mít?? Zatím se zdá že je s ním spokojen. Ještě bych se zeptal, do jaké délky a váhy v zajetí tento druh dorůstá a za jak dlouho. Děkuji

Předmět Autor Datum
tak to jsi si snad měl zjistit dříve, než sis ho koupil :!:]:(. V tomto tera moc dlouho rozhodně nev…
Mates_RR 02.05.2009 12:53
Mates_RR
Neboj, já jsem četl. Ale jde o to, že se ty velikosti liší.Někde píšou 2,5m a jinde 3,5. Hm..měl byc…
Hari 02.05.2009 13:01
Hari
Předpokládám že je to samička mix, tak počítej že bude mít v dospělosti zhruba těch + - 250cm a cca…
Dejvhroznýšek 02.05.2009 13:28
Dejvhroznýšek
Dík, to jsem chtěl slyšet...Chlapi ještě se zeptám na krmení. Před 10lety jsem choval krajtu tmavou…
Hari 02.05.2009 13:36
Hari
Oprava: Předpokládám že je to samička mix, tak počítej že může (ale nemusí) mít v dospělosti zhruba…
Dejvhroznýšek 02.05.2009 13:49
Dejvhroznýšek
Jestli to napoví, tak vypadá takhle..A už v téhle velikosti mám dávat potkany? Chápu, že malého;-)
Hari 02.05.2009 14:38
Hari
Hari máš krásné zvířatko,v téhle velikosti bych se nebál mu klidně dávat potkany,nejdřív skus nějaké…
Robert 02.05.2009 17:40
Robert
kolik let se dožívá hroznýš Nejvyšší mě známé číslo je téměř 40 let ;-) a myslím, že to zvíře v tý…
MadMike 02.05.2009 18:10
MadMike
JJ nejstaršímu bylo okolo těch 40 let,mám pocit že v nějaké zoo ...Co se týče toho krmení,tak takoví… poslední
Filip 02.05.2009 21:49
Filip

tak to jsi si snad měl zjistit dříve, než sis ho koupil :!:]:(. V tomto tera moc dlouho rozhodně nevydrží. Nikdo ti neřekno kolika se doroste délky. Pokud je to samice ta klidně až 3 metry a pokud samec tak kolem 2,5 metru. (pokud nemáš nějakou menší formu - imperator atd). Ale záleží na mnoha faktorech...

Neboj, já jsem četl. Ale jde o to, že se ty velikosti liší.Někde píšou 2,5m a jinde 3,5. Hm..měl bych mít samici, ale nevím o tom, že by ho minulí majitel sondoval, spíš je to tip. To terárium zjišťuji teď, protože jsem dostal popsané s hroznou a nemohl jsem investovat do nového..Prosím tě, do jaké délky ho v něm mohu mít? Raději min než max.:-)

Předpokládám že je to samička mix, tak počítej že bude mít v dospělosti zhruba těch + - 250cm a cca třeba 12,14,16 kg...většinou to tak bývá, ale né pokaždé. Hroznýši rostou poměrně rychle, tak už se pomaličku můžeš připravovat na nové terko...ale ještě ti tam nějaký ten měsíc určitě vydrží ;-)

Dík, to jsem chtěl slyšet...Chlapi ještě se zeptám na krmení. Před 10lety jsem choval krajtu tmavou a ta žrala pravidelně. Ale tenhle hrozna mi připadá, že pořád loví. Dal jsem mu dvě malé myšky, protože větší neměli, a za dva dny dostal opět dvě, ale už pořádné myši a mě připadá, že pořád loví...Nerad bych to s krmením přehnal :-) dá se to vůbec???

Oprava: Předpokládám že je to samička mix, tak počítej že může (ale nemusí) mít v dospělosti zhruba těch + - 250cm a cca třeba 12,14,16 kg...většinou to tak bývá, ale né pokaždé. A za jak dlouho ti takhle vyroste? To se takhle nedá říct...taky záleží jak dobře se u tebe bude mít. Jinak hroznýši rostou poměrně rychle, tak už se pomaličku můžeš připravovat na nové terko...ale ještě ti tam nějaký ten měsíc určitě vydrží ;-)

A krmení? Krmil bych ho + - jednou za deset dní potkánkem přiněřené velikosti.

Hari máš krásné zvířatko,v téhle velikosti bych se nebál mu klidně dávat potkany,nejdřív skus nějakého menšího a pak o trochu většího a uvidíš na jak velkou potravu si troufne,ono se to nezdá jak mají malé hlavy ale tlamajznu dokážou otevřít pořádně.Promin že sem lezu z dotazem ale když se tady řešila ta velikost tak mne by zajímalo kolik let se dožívá hroznýš,já chápu že to záleží na chovu,krmení atd.ale např.pes se dožívá pruměrně 13 let,tak by mne zajímalo kolik had.Skoušel sem pátrat na netu ale nic moc sem nenašel.Taky by mne zajímalo jestli dokážete odhadnout věk hada podle velikosti-já jsem dostal před rokem a pul už většího hroznýše a tet je dlouhý přibližně 1,8m a odhaduji že je asi 3 roky starý,tak co myslíte?

JJ nejstaršímu bylo okolo těch 40 let,mám pocit že v nějaké zoo ...Co se týče toho krmení,tak takovím vodítkem je že by potrava měla být asi tak silná jak je nejširší hadovo tělo ...Těžko říct jak ho často krmit je to inviduální,ale poznáš to jak mile ti začne šmejdit po tera ...Jinak průměr věku u B.c. bych bral kolem těch 20let,ale opět to záleží na mnoha faktorech,krmení,podmínky atd ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru