Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topné folie

30w je málo
Pro hada až dost. kolem 25 - 30 W bohatě stačí, je třeba si uvědomit, že optimální teploty výhřevného místa jsou u hadů mnohem nižší než třeba u většiny ještěrů (většinou do 28-32 st. oproti třeba 40-45 st. u některých ještěrů). Raději budu mít zdroj puštěný déle (třeba celý den) a nebudu riskovat, že selže termostat a had bude ležet na 40+ st. I přesto je vhodné to mít přes termostat a hodiny.
A toho dřevěnýho terárka bych se bál. Navíc tam budou tepelný stráty
Bylo by lepší mezi dřevo a kabel šoupnout izolační vrstvu (sklo, plech, dlaždice...), ale o ztráty nejde, dřevo izoluje mnohem víc než sklo, jde o to, aby to bylo bezpečné z "požárního hlediska" i když ty teploty nejsou vysoké... a na kabel bych položil taky sklo nebo dlaždice (vznikla by vlastně taková topná deska).
A termostat s více čidly jsou
To už by ale muselo být menší PC, aby vyhodnotil teploty na více čidlech a podle toho postupoval, mám obavu, že do terárek to asi nebude běžné...

Pro zadavatele: Smyčky kablíku by měly být v rozestupu 1-3 cm, ale nesmí se nikde křížit, je dobré kabel přilepit nebo mezi smyčky dát proužky skla jako zarážky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny