Předmět Autor Datum
Nic? :-|
Axolotl 04.05.2009 13:40
Axolotl
jako repre terko je to dost dobrý,já jsem mněl pro bombiny obyč terko s větší miskou na vodu-cca pře…
bubulak 04.05.2009 14:01
bubulak
Dík moc za odpověď. Já uvažoval taky o celovodní variantě s několika ostrůvky - květináči, taky už j…
Axolotl 04.05.2009 20:17
Axolotl
nebo začnu chovat některý z českých druhů Bacha, to se nesmí.:-/
cejna 04.05.2009 20:32
cejna
filtrace se taky dá vyřešit kanystrovým venkovním filtrem,ale zas se to docela ukáže na ceně,nejsou…
bubulak 04.05.2009 21:23
bubulak
terarium.php
Zarel 04.05.2009 21:29
Zarel
Jinak pěkný prales, akorát možná bych dal pro kuňky něco s větší plochou...ale máš tam jen 2, takže…
Axolotl 04.05.2009 22:28
Axolotl
Že je chování českých druhů nezákonné, to samozřejmě vím, ale podle mě je to nesmysl, ochranáři jdou…
Axolotl 04.05.2009 22:26
Axolotl
JO A POKUD NĚKDO DALŠÍ KUŇKY CHOVÁ, TAK SEM KLIDNĚ HOĎTE FOTKY VAŠICH TERÁREK A CHOVANCŮ :)) poslední
Axolotl 05.05.2009 20:59
Axolotl

Dík moc za odpověď. Já uvažoval taky o celovodní variantě s několika ostrůvky - květináči, taky už jsem to párkrát viděl a vypadá to taky pěkně. V tomhle návrhu mi šlo hlavně o to, aby tam nebyla vidět žádná technická záležitost...teď mám axolotly (bohužel už jen jednoho) a ten filtr co tam je ve vodě není to pravé ořechové (jasně, má tam svůj účel), ale třeba co se týče fotek tak to kazí ten přírodní dojem. Viděl jsem podobně řešené terárko, jako ten můj návrh...tzn. spíše na délku, ale i dostatečně na šířku s vodní částí vepředu a uživatel (bylo to na nějakém polském fóru) tam řešil to, jak tam umístit nějaké filtrování, aby nebylo tak úplně patrné. Tak mě to nějak takhle napadlo. Chtěl jsem začít kuňky chovat už loni v létě, ale asi to z určitých důvodů vyjde až letos. Taky se rozhoduju, zda budu chovat bombina orientalis, nebo začnu chovat některý z českých druhů - abych mohl posléze vypouštět potomstvo do přírody, což je podle mě záslužná činnost, zvlášť v době, kdy se i třeba v rámci rekultivace krajiny zahrnují kaluže a tůňky, aniž by se zjišťovalo, co tam žije :(

filtrace se taky dá vyřešit kanystrovým venkovním filtrem,ale zas se to docela ukáže na ceně,nejsou totiž nejlevnější,ale zas na druhou stranu dvě osminkový hadičky líp schováš.co se týče chovu českých druhů,tak jednak jim nepořídíš doma v místnosti vytvořit adekvátní biotop a za druhé,nebudeš-li mít vyjímku k chovu od MŽP zastíněnou některou z ochranářských organizací,je to nezákoné a bombina přeci jen stojí pár kaček.

Že je chování českých druhů nezákonné, to samozřejmě vím, ale podle mě je to nesmysl, ochranáři jdou sami proti sobě. V době, kdy pulci třeba hromadně hynou kvůli vysychání nebo i záměrnému zahrnování kaluží a v době, kdy je obecně prostoru pro rozmnožování obojživelníků čím dál méně, je přece v zájmu obojživelníků, aby byli bezpečně a v co nejvyšším počtu odchováváni doma a poté vypouštěni do místa jejich výskytu (jednou z možností ochrany je zakládání tůňek, ale podle mého názoru i domácí odchov tuzemských druhů by nebyl na škodu). Takže buď se budu snažit získat výjimku, nebo se do toho pustím na vlastní pěst, např. v rámci zahradního rybníčku. Nerad bych se dožil totiž doby, kdy bude orientálních kuňek v terárkách habaděj, ale o naši kuňku v přírodě nezavadíš (Trochu přeháním, ale pokud se může člověk věnovat svému koníčku a přitom pomoct přírodě, proč to neudělat a místo toho chovat exotiku?). Jinak na několika anglických stránkách/fórech jsem viděl zprávy od lidí, kteří variegatu chovají a rozmnožuje se jim doma. Na druhou stranu bombina orientalis je do terárka více atraktivní a přece jenom asi budu chovat ji, ale "nasadit" do rybníčku (zatím hypotetického) nějaké pulce kuňek by nemuselo být snad hodnoceno jako něco nezákonného? Musím si to ještě promyslet.

Jinak s filtrem dík za tip...záleží na ceně no, kolik zrovna budu moct na to uvolnit:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru