Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Optimalni vyska teraria pro Lampropeltis mexicana nebo alterna?

Ahoj zajimalo by me jaka je optimalni vyska tera pro vyse zminene druhy? podle toho co jsem vycetl je ciste pozemni had takze vyska neni nijak dulezita...popripade muzete mi doporucit jiny druh ktery dorusta podobnych velikosti (do 1.5m)a je podobne nenarocny na podminky k rozmnozeni a zije ciste na zemi? jde mi o to ze mam mistecko na tera ale limituje me vyska moc vam vsem diky za nazory...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím. Nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám zde. Mám opačný problém. Terárko má 60x40x80 cm…
Jana B. 09.05.2009 16:17
Jana B.
Obávám se, že 80 cm je až zbytečně moc. Mě se sice mexicany i hondurenky sem tam proplazí po větvi,…
Arutha 09.05.2009 18:55
Arutha
Tu výšku by neužili vůbec - nevím jak další kolegové zde, ale já mám tu zkušenost, že korálovky obec…
VH 09.05.2009 19:21
VH
mam mladou californku a ta si s velkou radosti splha ve vetvich, ale mozna je to tim, ze je mlada a… poslední
cracky 19.05.2009 18:20
cracky

Zdravím. Nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám zde. Mám opačný problém. Terárko má 60x40x80 cm (dxšxv)a tak se chci zeptat jestli by některý druh korálovky alespoň trochu využíl výšku terka? A ještě jeden dotaz - je některý druh korálovky trochu aktivní i ve dne?

Obávám se, že 80 cm je až zbytečně moc. Mě se sice mexicany i hondurenky sem tam proplazí po větvi, ale 95% času ryjou v substrátu nebo šmejdí po zemi...co se denní aktivity týká, asi nejakčnější co jsem ve dne zažil byly kalifornky, ale ani to nebyla žádná sláva - spíš když byly hladový:-) Rozhodně ale nemůžu mluvit o všech lampropeltis, jelikož nemám u všech zkušenosti v chovu. Literatura jim ale přisuzuje obecně soumračnou aktivitu, tudíž bych byl v tomto směru mírně pesimistický;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru