Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa constrictor - úhyn :-(

Zdravim,
netusil jsem, ze tady nekdy zalozim takoveto tema, ale bohuzel budu muset:-(
Predevcirem vecer jsem si privezl domu trio (1,2) hroznysu kralovskych. Mam je od pani, ktere verim, takze od zadnyho prekupnika jsem je nebral.
Bohuzel dneska se stalo to, ze mi samec uhynul :!:
Teraria mam v obyvaku a vcera pozde v noci jsem si vsiml, ze s tim samcem neni neco v poradku - zacalo to tim, ze od nekud (z ust, konecniku - nevim) vyloucil takovou temer cirou (misty nabelalou) kapalinu (hustota neco mezi vodou a olejem), ktera :!: opravdu hodne :!: zapachala. Hada jsem tedy vzal a okoupal ho ve vane, protoze se v ni samozrejme vyvalel. Spolu s nim i samce druheho - pro jistotu. Nasakle bukove stepky jsem odstrani, mokre misto umyl navlhcenou hadrou a vratil jse zpet. Dneska rano jsem vstal, niceho zvlastniho jsem si nevsiml - jezel schouleny v klubicku. Pred hodinou jsem se vratil ze zkousky a citim zase ten sileny smrad! Kouknu na hada - oteviral usta a jakoby si narovnaval celist -zarazilo me, ze mel usta (horni a dolni celist) do "V", kdyz byste se podivali z vrchu. Vypadal, ze mel nejake krece a usta mel zaslinene, mozna to byla ta tekutina. Sel jsem pro hadr, kdyblik, ze to zas umeju, chtel jsem ho odsunout a konec:-( Had se ani nehnul.
Cele se to odehralo v casovem intervalu 12. hodin.

Samozrejme jsem ho pri porizeni dal ke svemu samci, protoze pani rikala, ze je mela nekolik mesicu v karantene (sama je nemela dlouho, musela je nutne prodat) - proto jsem si rikal, ze by se nemuselo nic stat. Vim, ze se tady k tomuhle par lidi vyjadri.

Nicmene jsem volal na veterinu, ze prej se muzu s obema hady stavit (mrtvym i zivym), ale z duvodu ze je patek odpoledne nic nezmuzou. Takze muzu dat mrtveho hada na pitvu za 2000 s tim, ze mu zjisti co mu bylo a na zaklade toho by snad mohli zjistit, jestli je to nejak infekcni a podniknout nejake kroky, aby se to same nestalo samci, ktery s tim mrtvym sdilel terarium. Na dne terasia mam nejakou folii tak tu asi vyhodim a dam tam cistou - pro novou.

Prikladam Vam fotografie mrtveho hada + vyfocenou tekutinu, kterou nejakym zpusobem vyloucil (na fotce to vypada trosku jinak nez to vidim ja)

Nenapada nekoho co by to mohlo byt, nebo co podniknout? Jsem fakt zoufalej :-(

Diky predem, Mirror

EDIT: Ty stepky se mu do ust dostaly az po uhynu
EDIT2: Proboha, ted kdyz si to po sobe ctu, tak bych se nejradeji zastrelil...misty si pripadam jako naprosta lama

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky mám ve svém chovu zkušenosti s úhynem hadů a i když je had mrtvý a má zcela povolené svalstvo,…
Luc 16.05.2009 17:36
Luc
,,Chudák " původní majitelka se teď asi klepe, že ji tady zveřejníte. A má proč ! S reklamací / oprá… nový
Janowak 16.05.2009 18:15
Janowak
Ted se tady koukam po delsi dobe a koukam teda...Nevim jak to napsat, ale proste neumite pochopit, z… poslední
Mirror001 16.05.2009 21:02
Mirror001

Taky mám ve svém chovu zkušenosti s úhynem hadů a i když je had mrtvý a má zcela povolené svalstvo, kůže nevisela tak, jako na fotce. A to jsem bohužel bojovala s hodně hubenými jedinci, násilně krmila, snažila se o navrácení normální hydratace organismu. A i hadi v hodně špatném stavu mi "vydrželi" dva měsíce. Určitě bych hady vrátila. Jinak je mi líto, jak říkám, mám to také za sebou.. Strach, sebeobviňování.. Držím pěsti. A paní evidentně kecá. A jestli budeš mít nějaké info z pitvy, hoď je sem, zajímá mě to.

,,Chudák " původní majitelka se teď asi klepe, že ji tady zveřejníte. A má proč ! S reklamací / oprávněnou / určitě uspějete. Pokud ne, budeme rádi, když se dozvíme, kdo se neštítí prodávat nemocné hady před smrtí. Držím palce, nedejte se okrádat.

Ted se tady koukam po delsi dobe a koukam teda...Nevim jak to napsat, ale proste neumite pochopit, ze majitelka neni zadna svine a ze proste hada musela prodat z rodinnych duvodu. Kazdopadne bycho tuto kapitolu uz uzavrel s tim, ze pokud mate nejake podezreni na namoc, na kterou had uhynul, tak sem piste, ale pani majitelku tady uz fakt resit nebudem. Ja mam na ni nazor jaky mam, od uhynu jsme si toho spolu napsali uz dost, dokonce je z toho tak spatna (ne z toho co tu cetla), ze jsme se domluvili na jiste kompenzaci. Nick opravdu neuverejnim, to se na me nezlobte.

Diky vsem za projeveny zajem, informace atd...Samozrejme jsem se poucil, snad to k necemu bude....
Mejte se pekne a omlouvam se za silna slova, ktera jsem vyse uvedl

Mirror

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru