Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozdělený chov cvrčků - kolik boxů?????

Zdravim jaký je minimální a ideální počet boxů na rozdělený chov cvrčků??? Jak cvrčky rozdělujete - třídíte (jak staré zhruba máte pohromadě) a jak cvrčky přendaváte do jiných boxů???? díky moc za informace mám teď spoustu čerstvě vylíhlých cvrčků v rozmezí 1 až 14 dní starých a nevím jak je rozdělit :D díky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
mám teď spoustu čerstvě vylíhlých cvrčků v rozmezí 1 až 14 dní starých a nevím jak je rozdělit Tak…
krokodýl 19.05.2009 18:55
krokodýl
wou tak to je dost boxů celkem teda cca 10-16 + chovná nádrž to se mi do paneláku nevejde nebo bych…
blevil 19.05.2009 19:50
blevil
tím rozmezí jsem to asi přehnal jsou asi 1 až max10 dní staří, vylíhlí průběžně z jednoho kladiště,… poslední
krokodýl 19.05.2009 20:07
krokodýl

mám teď spoustu čerstvě vylíhlých cvrčků v rozmezí 1 až 14 dní starých a nevím jak je rozdělit

Tak už bude teď trochu problém, nechal bych je už odrůst a použil vždy na zkrmení ručně vychytanou správnou velikost. Snad by šlo použít kýbl (nebo jinou plastovou nádobu), který by měl ve dně malé dírky nebo pletivo, vložený do jiného (tak aby mezi dny byl prostor alespoň 5 a více cm) a menší cvrčci by propadali nebo prolezli dolů (např na krmení), ale pořád jich tam asi ještě dost zbyde smýchaných, ale postupně na několik pokusů proleze většina malých.
Pokud chcete dosáhnout určitého rozfázování velikostí, je třeba vždy nechat u dospělců kladiště požadovaný počet dnů (podle množství dospělců a prostoru na boxy 1, 2, 3-5 dní...) a každou kladičku pak dávat do zvláštního boxu (stačí je tam samozřejmě vložit až při líhnutí prvních cvrčků, jinak mohou být kladičky někde v jednom prostoru, což je ekonomičtější na energii i prostor). Pokud uvažujete, že budete nechávat kladiště u dospělců např. 3-4 dny (výměna 2 x týdně), bude postačovat kromě chovné nádrže na dospělce cca 6-10 menších boxů na drobnější stádia 4-6 větších boxů na odrostlejší cvrčky. Záleží na teplotách a tedy rychlosti vývoje v dospělce.

wou tak to je dost boxů celkem teda cca 10-16 + chovná nádrž to se mi do paneláku nevejde nebo bych musel vystěhovat bráchu a uvolnit jeho pokoj cvrčkům :-D s tím rozmezí jsem to asi přehnal jsou asi 1 až max10 dní staří, vylíhlí průběžně z jednoho kladiště, takže je to úplně stejné jako kdybych dával každou kladičku do zvláštního boxu. Není divné, že si mi líhnou tak dlouho z jednoho kladiště (teplota 30)???

tím rozmezí jsem to asi přehnal jsou asi 1 až max10 dní staří, vylíhlí průběžně z jednoho kladiště, takže je to úplně stejné jako kdybych dával každou kladičku do zvláštního boxu.

No, tak je to o něco větší rozpal 10 oproti 3 dnům.

Není divné, že si mi líhnou tak dlouho z jednoho kladiště (teplota 30)???

Jak dlouho máš kladiště u dospělců, tak dlouho se líhnou...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru