Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem želva nežere...

tak to misipská není, jestli jste ji koupila klasicky ve zveráči, tak to bude pravděpodobně ten nový druh, který se sem dováží namísto trachemis sripta elegans - želv v nádherných, jejihcž dovoz unie zakázala. Viděla jsem to ve zverimexech pod názvem trachemis scripta troosti, a taky se to uvádí jako želva nádherná, želva ozdobná, nebo želva žlutolící, i když tyhle výrazy nejsou asi odborné, ale jen laiky (majiteli zveráčů?) vymyšlené - aspon mám to podezření, jistě to však nevím.

Jestli želva nevylézá, mohlo by to být zaviněno tím, že má moc teplou vodu (27 je opravdu moc), takže jí to nemotivuje jít se slunit - nepřítápíte topítkem? Taky by mohla být zfetovaná z toho heřmánku, mě se něco podobného stalo s třezalkou, když jsem tam měla moc malé želvy, ale ty se po dvou dnech v čisté vodě začali chovat normálně. S heřmánkem ale nemám žádné zkušenosti.

Jestli je furt ve tmě, je možné, že jí ty problémy s očima způsobily krátkodobou světloplachost. V tom případě bych jí na nějaký čas přestala svítit, stejně je venku horko, takže to rozhodně neuškodí.

To že nežere, je ale divné. Mohlo by to být tím, že je moc horko - to pak ani moje želvy někdy nic moc nechtějí žrát, ale taky to může znamenat nějaký problém - třeba plísen v tlamce- Neškodilo by, preventivně tlamku zkontrolovat - zdravé želvy ji má bílou, jestli je tam žlutý povlak, tak je to plísen. Už jsem se s tím u mých želv také setkala. Léčí se to vakcínama, potíráním citronem a pobytem na sluníčku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny