Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem želva nežere...

Zdravím.
Tady jde asi o Trachemys scripta elegans.
Ted začalo byt venku teplo a jestli je akvárko někde u okna kam praží slunce, tak tam může mít pěkny horko.A taková voda v akvárku se ohřeje celkem rychle.To může byt klidně důvod proč nepřímá potravu.Jinak nevím jak dlouho nežrala, ale jestli je to tyden, jak jsem asi z toho pochopil, tak bych si vůbec tím hlavu nelámal, to se někdy stává, že želvy chvilku nežerou a tyden není vůbec žádnej extrem.

tak to misipská není, jestli jste ji koupila klasicky ve zveráči, tak to bude pravděpodobně ten nový druh, který se sem dováží namísto trachemis sripta elegans - želv v nádherných, jejihcž dovoz unie zakázala. Viděla jsem to ve zverimexech pod názvem trachemis scripta troosti, a taky se to uvádí jako želva nádherná, želva ozdobná, nebo želva žlutolící, i když tyhle výrazy nejsou asi odborné, ale jen laiky (majiteli zveráčů?) vymyšlené - aspon mám to podezření, jistě to však nevím.
Hm, tak je pravda že unie zakázala dovoz těchto želv a to kvůli tomu, že se začaly sami rozmonožovat ve volný přírodě.A není žádná rarita na ní narazit v běžným rybníku.Takže ve zverimexech už se prodávají but odchovy z ČR a nebo opět dovezený tyto stejny želvy a nebo poddruhy.
Ono akorát stačilo změnit název a běžnej laik nepozná rozdíl.Prostě ty co to dováží si vymýšlí vlastní nazvy,aby se vyhli zákonům.
Ted se ž.nadherný uvádí v některých zverimexech jako žlutolící.ALe přitom jsou to nádherný.Žalva žlutolící,nebo zelaná byvá u nás označována jako Trachemys scripta troosti.A je to poddruh, kterej je dost podobnej, ale dá se poznat podle krunýře ze spoda.A ještě by to mohla byt Trachemys scripta scripta, to byva u nás taky psaný jako žlutolící:-)
Dej sem foto ze spoda a pak už by se to určit dalo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny