Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem želva nežere...

Nerous- malý želvata co se prodávají jsou většinou z faremních odchovů v cizině a k nám prý jdou přes německo, faremní odchov vzniká tak, že se chytně pár želv z přírody a čeká se na vejce - jestli se ale v chovu mísí jednotlivé podruhy, těžko říct, ale asi spíš ne, když dospělce chytají ve stejné lokalitě

To mi přijde jako poněkud nedomyšlená úvaha. Mladých Trachemysek se exportuje ročně několik milionů, to opravdu nejde dělat tak, že se chytne pár želv v přírodě a čeká se na vejce. Tak to možná začalo v padesátých letech kdy ty farmy vznikaly, ale dnes jsou to normálně zavedené chovy, kdy vejce sbírají od svých chovných jedinců.

mrkni třeba sem: http://www.turtlefarms.com/ Tahle farma produkuje 20 000 mladých ročně, to by se odchytem a následně sběrem vajec dělat nedalo.

Otázkou je jestli ty farmy drží čisté chovy a mají želvy důsledně oddělené. Dost bych o tom pochyboval, neb jde o u nich pouze o obchod a tam pokud získají nějakou zajímavou barevnou odchylku můžou jít s cenou dost nahoru. Klidně bych věřil, že je zkoušejí křížit mezi sebou a pokud z toho není nic zajímavého, klidně to prodají dál. Stejně to nikdo nepozná. To jsou jen mé úvahy, ale když vidím za kolik se prodávají různí albíni a jiný barevný mutanti, tak bych předpokládal, že se tímto směrem určitě snaží jít.

Další zajímavé info k problematice je třeba tady: http://www.nobanis.org/files/factsheets/Trachemys_ scripta.pdf

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny