Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov paru pohromade, moznost pareni?

Dobry den, mel bych dotaz ohledne tematu spolecneho chovu paru...zatim jsem nasel pouze dve stanoviska a to nepari se nebo je to defakto jedno..zajimalo by me jak to je u Elaphe a Lampropeltis potazmo Boa c.? z vasich zkusenosti...moje zkusenost je takova ze mam pohromade pouze par Lamprophis fuliginosus z duvodu vetsiho poctu oplodnenych vajec(samice klade i bez samce) a na 4 mesice v roce davam samce pryc...zajimalo by me jak to vidite vy u ostatnich druhu ktere jsem vypsal...jestli spolecny chov = zadny odchov?

predem dekuji za vase nazory s pozdravem Pavel Hapal

loading...
Předmět Autor Datum
zajimalo by me jak to vidite vy u ostatnich druhu ktere jsem vypsal...jestli spolecny chov = zadny o…
krokodýl 09.06.2009 17:15
krokodýl
Diky moc za vyjadreni,hlavne kdyz se do toho moc lidem nechce. Muj byt 2plus KK me vcelku v tomto om… poslední
ElHapato 10.06.2009 22:14
ElHapato

zajimalo by me jak to vidite vy u ostatnich druhu ktere jsem vypsal...jestli spolecny chov = zadny odchov?

Tak vypsal si teda rody, což nelze zobecňovat na všechny druhy rodů...:-)
Obecně mohu napsat jen, že nic není 100% a nic se nedá nalajnovat, můžeš chovat pár celoročně spolu a budou se normálně pářit, stejně tak můžeš mít pohlaví oddělená a nemusí to ničemu pomoct. Samozřejmě oddělený chov pohlaví, resp. individuální chov jednotlivých jedinců mimo období páření a zimování je logický postup vycházející z etologie a ekologie většiny druhů a často bývá jedním z klíčů k úspěšnému množení. Nelze i ignorovat určité nebezpečí kanibalismu u některých druhů (především při a těsně po krmení) a velké zjednodušení krmení, kdy nemusíme neustále hlídat, aby se jedinci "nezkousli". Proto jsem jednoznačně pro chov individuální, takže samozřejmě i oddělený chov pohlaví. Ne, že bych to tak 100% sám dodržoval, ale je to mým cílem.

Diky moc za vyjadreni,hlavne kdyz se do toho moc lidem nechce. Muj byt 2plus KK me vcelku v tomto omezuje, ale nechci cpat hady do RACK systemu protoze bych prisel o tu myslenku s kterou do toho prisel a to pozorovat je a ucit se jim naslouchat a porozumet.Zni to trochu fylozoficky ale takovy muj byl a je.Takze proto resim tento spolecny ci oddeleny chov. Budu to cele muset nejak prehodnotit, mam na to cely rok a kus protoze moji hadi vetsina z nich bude dospela az za rok...takze za tuhle dobu to musim nejak vymyslet, nechci jim poskytnout minimalni prostory, ale prostory dostatecne a komfortni k zivotu.Ale nejspis bude nejlepsi mit je oddelene, jde mi o pareni techto hadu Boa constrictor a Elaphe taneiura ridleyi, Boaedonum je to tak nejak jedno...takze pokud by se mi nekdo vyjadril k temto dvou specifickym hadum byl bych moc rad...Dekuji moc vsem..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...