Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kamarádka

Ty hrby ještě nejsou zdaleka tak zlé jak by mohly být, ale jsou tam. Ono to souvisí s více faktory. Zejména mladé želvy potřebují mít možnost zahrabat se do vlhkého substrátu, většinou to dělají na noc. při nedostatečné vlhkosti může dojít k deformacím krunýře. Další faktor, alfa a omega všeho, je potrava. Deformace krunýře mohou vznikat při příliš rychlém růstu (příliš bohatá potrava) nebo při špatném hospodaření s vápníkem (špatný poměr vápník : fosfor v nabízené potravě, nedostatek D3 či přístupu na slunce (UVB)), v takovém případě se jedná o rachitis. Kam až můžou deformace krunýře zajít je možno vidět na KHorových stránkách.

Nelze dogmaticky říct - nepouštět na zem! Jak již bylo psáno, krátká procházka neuškodí, ale vy jste psala, že želva tam tráví 100% času. a v tom případě můžou nastat problémy, jelikož 1) nemá k dispozici vhodné místo k zahrábnutí (vlhké), 2) nemá možnost lokálního vyhřátí se na ideální teplotu.

na krmení se proč ani raději neptáte?to si myslíte že jí nedáváme žrát nebo jak??
Myslím, že to bylo myšleno spíš stran vhodnosti toho či onoho druhu krmení.
Ad krmení: vyhnout se salátům, ovoci atd. - ideální je v tomto období směs lučních bylin, pampeliškou počínaje.

jinak doporučuji proklepnout vyhledávání vpravo nahoře, o chovu T.h. už tady bylo napsáno mraky, případně taky mrknout na stránky uživatele Khor (už třeba proto, kam až to může zajít v extrémních případech při nevhodných podmínkách).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny